banner

AK Partili Vekil’e şok ihraç Nedeni dershaneler mi?




AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, tedbirli olarak ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Bal, dershanelerle ilgili muhalif açıklamalarıyla da öne çıkmıştı.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal tedbirli olarak ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Bal, grup toplantılarına ve partinin hiçbir faaliyetine katılamayacak.

AK Partili Vekil, dershanelerin kapatılmasına karşı çıkmış ve dershanelerin kapatılmasının fırsat eşitliğine zarar vereceğini belirtmişti.

Bal, son olarak Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da Barzani ve Şivan Perver'in katıldığı törenlerde yaptığı "Korkularla büyük devlet olunmaz" sözlerine yönelik twitter'dan ve "Korku ile büyük devlet olunmayacağı gibi, hesapsız plansız gunubirlik kucuk hesaplarla buyuk devlet olunamaz, ancak buyuk hatalar yapilir" mesajı yazmıştı.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili de şu açıklamaları yapmıştı

İşte Bal’ın o açıklamaları;

Bu tür konulara demokrasilerde çok yönlü araştırmalar yapılarak bakılması gerekir. Böyle bakılmazsa bunun olumsuz maliyetlerini hep birlikte omuzlamak zorunda kalabiliriz.

Değişikliğin sıkıntılara yol açacağını ifade ettiği açıklamasında Bal "Bu birçok sosyal soruna, adaletsizliğe, küslüğe sebep olacaktır. Biz halı altına süpürülmüş birçok sorunla uğraşırken, yeni bir sorunu kendi elimizle kurmamalıyız." demişti.

 Bal, dershanelerin kapatılmasına karşı sosyal medya üzerinden de şu açıklamayı yapmıştı;

-      Dersaneler bir sebep değil sonucun ürünüdür. Ülkedeki çarpık, dengesiz dağılmış eğitim sistemi ve verilen eğitim ile yapılan sınav arasındaki farklılıkların olduğu bir eğitim sisteminin sonucudur

-      Ülkede ideal eğitim sistemi oluşturulmadan, eğitimin niteliği yükseltilmeden dershanelere olan ihtiyaç bitmeyecektir

-      İdeal bir eğitim sistemi oluşturulursa zaten insanlar çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı da hissetmeyecektir.

-      Kapatılması durumunda bu sistemde legal ya da illegal devam edecektir, yer altına inecek kayıt dışı olarak devam edecektir.

-      Ekonomik durumu iyi olan aileler daha da pahalı halen özel öğretmen tutma yoluna giderek fazla zarar görmeyecektir . Ancak ekonomik durumu iyi olmayan aileler bu hizmeti alamayacak ve eğitimde büyük bir fırsat eşitsizliği olacaktır.

-      Diğer taraftan demokrasinin bir yönü çok partili sistem, ifade özgürlüğü, özgür medyaya bakarken diğer yönü serbest girişime, planlı değil pazar ekonomisine, arz-talep dengesine dayanmaktadır. Dolayısı ile demokrasi gereği bir emirle özel bir şirket açılamaz ya da kapatılmaz. Piyasa emirle yürümeyeceği için bu yapı illegal devam edecektir.

-      Terörle mücadele ve etnik milliyetçilik ile mücadelede Güneydoğuda ve ülkenin başka yerlerinde dershaneler önemli rol oynamaktadır. Etnik milliyetçiliğin törpülenmesi anlayışlı herkes tarafından kabul edilmektedir.. Bu durum aslında terörle mücadele mantığını da terstir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.