banner

Kılıçdarğlu: 4. sınıftaki bir çocuk nasıl karar verebilir?




Çeşitli ziyaretler için Niğde’ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray’da bir dinlenme tesisinde durup, partilileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin 4+4+4’le ilgili sorularını değerlendiren Kılıçdaroğlu, 4+4+4’ün Türkiye’yi geriye götüreceğini belirtti.

4+4+4’ olarak nitelendirilen eğitim sisteminin Türkiye’yi geriye götüreceğini savunan Kılıçdaroğlu’4+4+4’ olarak nitelendirilen eğitim sisteminin Türkiye’yi geriye götüreceğini savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Dördüncü sınıftaki çocuk, nasıl kendisi bağımsız karar alabilir. Liseyi bitirenler bile gelip soruyor. Acaba biz hangi bölümü seçsek. Hangi üniversiteyi tercih etsek diye soruyorlar. Bu tercihleri bile yapmakta zorlanıyorlar. Kaldı ki biz ilköğretim 4’üncü sınıftaki çocuğa tercih yaptıracağız. Akıl, mantık var. O açıdan biz bunu önce milli eğitim şurasında görüşülmesini konuşulup, tartışılmasını eğitim fakülteleri otursunlar, tartışsınlar, doğrusu neyse karar versinler. Biz kararın gereğini yapalım. Dünya uygulamalarına baksınlar. Bütün bunların hepsini söyledik. Ama ’hayır ben bildiğimi okurum’. Hükümet tasarısı değil. Bakanlar kurulundan geçmemiş, Milli Eğitim Şurası’nda görüşülmemiş, Milli Eğitim Bakanlığı’nda bile tartışılmamış. Teklifi eğitimciler bile vermiyor. Olayın garabet üst üste geldi ki. Oturulup tartışılacak. Arkadaşlarımız komisyonda bu teklifin Milli Eğitim açısından ne kadar sakıncalı ve zararlı olduğunu anlatıyorlar. Buna tahammül edemiyorlar. Komisyonu basıyorlar. İşgal ediyorlar. 20 madde 20 dakikada geçiyor. Bu doğru değil.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.