banner

Başbakan Erdoğan, öğretmenlere böyle seslendi




Başbakan Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili konuşmasında, “Sadece 3 kişinin elinizi öpeceksiniz derim. 1- Annenizin 2- Babanızın 3-Öğretmeninizin, hocanızın. Başka kimsenin elini öpmeyin. Çünkü onlar eli öpülesidir.” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da konuşuyor.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Yarın 24 Kasım Öğretmenler günü. Fedakar cefakar öğretmenlerimize şükranlarımızı bir kere daha ifade edeceğiz. Bu tabii ki bir sembol. Çünkü öğretmenlerimiz senede bir kere hatırlanmaz. Elimi öptürmem. Sadece 3 kişinin elinizi öpeceksiniz derim. 1- Annenizin 2- Babanızın 3-Öğretmeninizin, hocanızın. Başka kimsenin elini öpmeyin. Çünkü onlar eli öpülesidir.

Anaokulundan başlayıp büyük bir titizlikle insan yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum, 600 bin derslikte 900 bine yakın öğretmenimiz görev yapıyor. Diyor ki Hz Ali bana bir satır öğretenin 40 yılı kölesi olurum. Evet. Adeta bir mücevheri işler gibi çocuğu bilgi ile dolduran öğretmenin kıymetini bilmek ona hakkını teslim etmek boynumuzun borcudur.

Öğretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniği öğretenler değildir. 13 yıldır ilim öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğretenler bu işin asli unsurudur diye bunu takdim ediyorum. Her öğretmen değerlidir. 24 Kasım öğretmenler gününü tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Başbakan'ın açıklamaları şöyle;

Erdoğan, Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Trabzon'u büyükşehir yapma sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, "Bu sözümüzü tuttuk ve şimdi büyükşehir Trabzon'dayız" ifadesini kullandı.

Bir Trabzon türküsünde, "Trabzon büyük şehir, oy doyamadim tadina. Uzaktan sevme olmaz gel yakına yakına" dendiğini hatırlatan Erdoğan, "Biz bir birimize o kadar yakınız ki biz toprağımızla biriz, suyumuzla, bayrağımızla biriz. Bizim ezanımız, kıblemiz, her şeyden öte gönüllerimiz bir. Allah birliğimizi daim etsin. Allah kardeşliğimizi, muhabbetimizi muhafaza etsin" temennisinde bulundu. 

Trabzon ile aralarında bir şifre bulunduğunu, bunun da "61" olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

" Trabzon ne zaman fethedildi? 1461'de. Trabzon'un plakası ne? 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin Başbakanı? 61. Bu kardeşiniz inşallah 26 Şubat'ta 60'ı tamamlıyor 61'den gün almaya başlıyor. Bunların hepsi şu anda birbiriyle uyumlu. Şimdi sizden bir başka 61 bekliyoruz. 30 Mart'ta büyükşehir Trabzon'dan büyük bir 61 bekliyoruz. Trabzon 61 diyor mu? Maşallah. 41 kere, 61 kere maşallah."

Bugün Trabzon'da tarihi bir gün yaşadıklarının altını çizen Erdoğan, toplamda sadece merkezde 537 trilyon liralık, 10 kalem ayrı yatırımı ve eseri hizmete açtıklarını söyledi.

TOKİ'nin tamamladığı, 2 bin 162 konutu, 56 dersliği, 5 ticaret merkezini, 3 camiyi, 300 kişilik pansiyonu, 8 spor salonunu ve bir futbol salonu olmak üzere 242 trilyonluk TOKİ yatırımını bugün Trabzon'a teslim ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ayrıca Aile ve Sosyal Politikilar Bakanlığının TOKİ ile yaptığı sevgi evlerini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2 arıtma tesisi, 4 altyapı projesi, 5 içme suyu, ek hizmet binalarının da bugün hizmete açılacağını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Beşikdüzü'ndeki 200, Of'daki 300 kişilik öğrenci yurdunu da bugün açacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının tamamladığı 258 derslik, 3 spor salonu, 14 lojman ve 300 kişilik pansiyonu da hizmete sunacaklarını kaydetti.

24 Kasım Öğretmenler Günü

Yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne de değinen Erdoğan, "Fedekar, cefakar öğretmenlerimize şükranlarımızı bir kez daha ifade edeceğiz. Bu tabii bir sembol, öğretmenlerimiz senede bir gün hatırlanacak varlıklarımız değildir" açıklamasını yaptı.

Çocukları ve torunları dışında el öptürmeyi sevmediğini dile getiren Erdoğan, "Sadece üç kişinin elini öpeceksiniz derim. Bir annenizin, iki babanızın, üç öğretmeninizin, hocanızın. Başka kimsenin elini öpmeyin. Çünkü onlar eli öpülesidir. Olaya böyle bakmamız lazım" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Anaokulundan, ilkokuldan başlayıp, hayata atılıncaya kadar, sabırla, metanetle, büyük bir incelikle, titizlikle, insan yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Şu anda 600 bine yakın derslikte, 900 bine yakın öğretmenimiz görev yapıyor. Diyor ki Hz. Ali, 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.' Evet, anneye, babaya bir de öğretmene vefa, bizim boynumuzun borcudur. 12 yıl boyunca anaokuluyla birlikte 13 yıl boyunca adeta bir mücevheri işler gibi çocuğu, genci, insanı bilgiyle, beceriyle donatan öğretmenin kadrini, kıymetini bilmek, ona hakkı teslim etmek bizim boynumuzun borcudur. Şunu unutmayın, öğretmen, sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler değildir, 13 yıl boyunca ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğreten, takdim edenler bu işin asli unsurudur, diye bunu takdim ediyorum. Onların hakkını bir kenara koyamayız. Onun için her öğretmen değerlidir, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar hepsine şahsım, milletim adına şükranlarımızı ifade ediyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.