banner

9 yaşındaki kızını sokak ortasında acımasızca dövdü




Trabzon’un Araklı ilçesi Kayaiçi köyünde bir firmanın güvenlik kamerasına yansıyan küçük kızın dayak yediği görüntülerdeki dayak atan kişinin küçük kızın babası olduğu yapılan soruşturma üzerine ortaya çıktı.

Haberin vidosu için tıklayın

kızını döven babaTrabzon'un Araklı ilçesi Kayaiçi köyünde bir HES firmasının güvenlik kamerasına yansıyan dayak olayı ile Trabzon Valiliği soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan inceleme sonucunda kız öğrenciye dayak atan kişinin babası olduğu belirlenirken, baba jandarma ekipleri tarafından köyünde gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, olayın 2 ay önce yaşandığını belirterek "Araklı'nın Kayaiçi Köyü'nde yaklaşık 2 ay önce çok yakını tarafından 9 yaşındaki kız çocuğumuz malesef dövülme tabirinin ötesinde hırpalanmış.

Bu olay bize geçtiğimiz Cuma günü bir kaset marifeti ile Araklı Kaymakamlığımıza gönderildi. Hemen bizim talimatımızla gerekli suç duyurusunda bulunularak savcılıkta gerekli işlemleri başlatarak zanlı veya zanlıların yakalanması için gerekli tahkikat başlatıldı.

Ertesi gün zanlı yakalandı. Darp edenin dışardan değil ailenin içinden olduğu tespit edildi. Bunu hem kız çocuğu olması hem çocuk olması hem de bir insanın bu şekilde dövülmesi nedeni ile şiddetle kınıyoruz. Devlet olarak da gerekirse çocuğu koruma altına alınması için gerekli işlemleri de başlattık. Bunun kabul edilebilir hiç bir tarafı yoktur" dedi.

Öte yandan 9 yaşındaki kız çocuğu Zehra Eryiğit'i döven şahsın inşaat işçisi olan ve bir süredir boşta gezen babası İsmail Eryiğit (35) olduğu belirlenirken, baba Eryiğit gözaltına alındı. Şahsın ilk ifadesinde Kayaiçi köyü İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi kızını okuldan geç döndüğü için dövdüğünü söylediği öğrenildi.

Kayaiçi köyünde meydana gelen ve bir firmanın güvenlik kamerasına yansıyan olayda, kız çocuğu, okul yolundaki köprüden geçtiği sırada, köprü üzerinde bekleyen babası tarafından tekme tokat dövülüyor. Şahıs, tekme ve tokatlarla aralıksız dövdüğü kızını dört defa havaya kaldırarak yere fırlattığı da görülüyor.

Dayak yiyen küçük kız konuştu

Trabzon’un Araklı ilçesi Kayaiçi köyünde babası tarafından dövülen ve dayak görüntüleri bir HES firmasının güvenlik kamerasına yansıyan 9 yaşındaki Zehra Eryiğit yaşadığı olayı gözyaşları ile anlattı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin basına yansımasının ardından olayla ilgili Trabzon Valiliği soruşturma başlatırken, görüntülerdeki şahsın kızı Zehra Eryiğit’i döven baba İsmail Eryiğit olduğu belirlendi. Baba Eryiğit gözaltına alınırken, kızı Zehra Eryiğit ise bugün öğle saatlerinde babaannesi Huri Eryiğit ile Araklı Adliyesi’ne geldi. Basın mensuplarının burada sorularını cevaplandıran ilköğretim okulu öğrencisi Zehra Eryiğit “O gün biraz geç kalmıştım.

Babam da köprüde bekliyordu. Geç geldiğim için beni biraz hırpaladı. Üzgünüm” derken daha sonra ağlamaya başladı. En büyük hayalinin okuyup doktor olmak olduğunu söyleyen minik kızı babaannesi sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan gözaltına alınan baba İsmail Eryiğit’in nöbetçi savcılıktaki ifadesi sürüyor.

Dayakçı baba tutuklandı

Trabzon’un Araklı ilçesi Kayaiçi köyünde kızının döverken bir HES firmasına ait güvenlik kamerası tarafından görüntülenen ve bu görüntülerin basına yansımasının ardından gözaltına alınan baba İsmail E. bugün çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Araklı ilçesinde nöbetçi mahkemeye çıkartılan baba İsmail E., savcılığa verdiği ifadesinde kızını okuldan çıkışta geç kaldığı için dövdüğünü söylediği öğrenilirken, “küçük yaşta kızı darp etmek” suçundan tutuklanma talebi ile sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Araklı Cezaevi’ne gönderildi.

Adliye çıkışında jandarma görevlileri İsmail E.’nin basın mensupları tarafından görüntülenmemesi için yoğun çaba sarfetttiği gözlendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.