banner

Dershanelerin kapatılmasına karşı imza kampanyası




Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR), hükümetin dershanelerin kapatılması kararına karşı imza kampanyası başlattı.

Özel Dershaneler Birliği Derneği, dershanelerin kapatılması kararına karşı imza kampanyası başlattı. change.org adlı sitede başlatılan imza kampanyası açıklamasında, ülkemiz eğitim sisteminde pek çok sorun varken dershaneleri bu sorunların nedeni gibi göstermek ve dershaneler olmadığında sorunların çözüleceğini varsaymanın büyük bir yanılgı olduğu belirtilirken dershanelerin sistem dışına çıkarılmasının dershanelere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmayacağı ifade edildi. Açıklamada, Anayasal eğitim hakkıyla ilgili dayatmacı ve yasaklayıcı her türlü düzenlemeye karşı çıkmanın toplumsal bir görev olduğu belirtildi.

İşte Ö-ZDE-BİR’in imza kampanyası açıklaması;

Dershanelerin sistem dışına çıkarılması, dönüştürülmesi(!) dershanelere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmayacak, bilakis eğitim alanında büyük bir kargaşaya neden olacaktır. Dershanelerle ilgili düzenlemeler eğitim sisteminin temel sorunlarının çözümünden ayrı düşünülemez. Anayasal eğitim hakkıyla ilgili dayatmacı ve yasaklayıcı her türlü düzenlemeye karşı çıkmak toplumsal bir görevdir.

İmza kampanyası sayfası için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.