banner

O öğretmen açığa alındı




Trabzon'da, Başbakan Erdoğan'ın geçişi sırasında yumurta attığı ve hakaret içeren sözler söylediği iddiasıyla hakkında disiplin ve idari soruşturma başlatılan kadın öğretmen, geçici süreyle açığa alındı

Trabzon'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçişi sırasında ve hakaret içeren sözler söylediği iddiasıyla hakkında disiplin ve idari soruşturma başlatılan kadın öğretmen, geçici süreyle açığa alındı.

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere 22 Kasım Cuma akşamı Trabzon'a gelen Başbakan Erdoğan'ın, konaklayacağı otele geçişi sırasında Kemerkaya Mahallesi'ndeki bir iş yerinin penceresinden yumurta attığı ve hakaret içeren sözler söylediği iddia edilen S.E.E'nin, TCK'nın 125. maddesine muhalefet suçundan gözaltına alındığı öğrenildi. S.E.E'nin attığı yumurtanın makam aracının arkasındaki koruma aracına isabet ettiği belirtildi.

Trabzon'da bir ortaokulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan S.E.E, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği Cumhuriyet Savcılığında ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Trabzon Valiliğince, S.E.E. hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. ve 138. maddelerine göre disiplin ve idari işlem başlatıldığı, bu kapsamda da soruşturma süresince geçici süreyle açığa alındığı öğrenildi.

Geçici süreyle görevden el çektirme olarak da ifade edilen işlemin, Valilik makamınca, disiplin ve idari işlem tamamlanıncaya kadar devam edeceği kaydedildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.