banner

İlahiyatçılardan 'formasyon' eylemi




Diyarbakır'da İlahiyat Öğrencileri Platformu üyeleri, ilahiyat fakültelerinde pedagojik formasyon dersi verilmemesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

DÜ İlahiyat Fakültesi bahçesinde soğuk havaya rağmen biraraya gelen İlahiyat Öğrencileri Platformu üyesi yaklaşık 60 kişilik grup adına açıklama yapan öğrencilerden Mahmut Durmaz, formasyonun ilahiyat öğrencilerinin kanayan en büyük yarası olduğunu savunarak, platform olarak bu sorunu dile getirmeye çalıştıklarını söyledi. 1998 yılında formasyon programının kaldırıldığını ileri süren Durmaz, "Bu süre içerisinde hem imam hatipler hem de ilahiyat fakülteleri içerik yönünden ve kadro açısından oldukça zorlu süreçlerden geçmek durumunda kaldı. Ama artık buna dur deme zamanı geldi ve geçiyor" dedi. Bu haksızlığın artık son bulmasını beklediklerini dile getiren Durmaz, şöyle konuştu:

"İlahiyat mezunlarımızın ülkemiz menfaatleri açısından istihdam ihtiyacı da ortada. Bu mağduriyetin giderilmesi herkes tarafından ciddi faydalar sunacak. Dolayısıyla içerisinde bu kadar çok fayda barındıran bir çözümün bir an önce sonuçlandırılması bir gerekliliktir. Formasyon ilahiyat fakültelerinin en doğal hakkıdır. Ve bu hak ivedilikle hak sahiplerine iade edilmeli. Bu yetkili kurumlar açısından vicdani ve tarihi bir görevdir. Yetkililerin bu çağrıya önemle kulak vermelerini bekliyoruz. Bu süreçte hakkın hak sahibine iade edilmesi için tüm yasal imkanların da kullanılacağını kamuoyuna duyuruyoruz."

Öğrenciler basın açıklamasının ardından dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.