banner

Eksi 10 derecede eğitim




Diyarbakır'da 850 öğrencinin okuduğu Pirinçlik İlköğretim Okulu'nda çocuklarının soğuk sınıflarda eğitim aldığını belirten veliler, bu duruma tepki gösterdi.

Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki Pirinçlik İlköğretim Okulu'nda trafonun yetersiz olması nedeniyle elektrik sorunu yaşanıyor. Elektrik kesintisi sebebiyle okulda ısınma ve su sıkıntısı yaşandığını kaydeden veliler, bu duruma tepki gösterdi.

Okulun bahçesinde toplanan bir grup veli, çocuklarının soğuk sınıflarda eğitim alması nedeniyle hastalandığını, velilerin bir çoğunun da çocuklarını soğuk ve susuzluk nedeniyle okula göndermediğini söyledi. Durumun düzeltilmesini isteyen veliler, çocuklarının eğitiminin aksamasını istemediklerini belirtti.

Veliler ve okul yöneticilerinin tartışması üzerine araya Muhtar Mehmet Güler girdi. Güler, okul yöneticilerinin de sorunun giderilmesi için çabaladığını söyledi.

Mahallelerindeki elektrik trafosunun yetersiz olduğunu anlatan Güler, bu nedenle okulda elektrik ve buna bağlı susuzluk sorunu yaşandığını, kaloriferlerin de yanmadığını bildirdi.

Sorunun çözümü için yetkililere başvurduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren Güler, "Yetkililerden yardım bekliyoruz. Okulda soba, su, kalorifer yok. Çocuklar soğuktan okula gelemiyor. 850 mevcudu olan okula ancak 100 öğrenci gelebiliyor. Uzun süredir bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Böyle giderse hiçbir öğrenci okula gelemeyecek. Havanın çok soğuk olduğu bu günlerde sınıflarda durulamıyor" diye konuştu.

Güler, trafodaki sorun giderilinceye kadar okula jeneratör verilmesini istediklerini ifade etti.

Okul yöneticileri de sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, elektrik sıkıntısı nedeniyle kaloriferleri yakamadıklarını bildirdiler.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş da sorunun kendilerine aktarıldığını, DEDAŞ'ın trafoyu güçlendirme çalışması yapacağını kaydederek, "Eğer tekrar sorun devam ederse okula jeneratör alacağız. Bu şekilde sorunu gidereceğiz" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.