banner

2014 ÖABT hangi alanlarda (branşlarda) yapılacak?




Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 2014’te hangi alanlarda yapılacağı belli oldu. 

ÖSYM, 13 Temmuz 2014’te yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği alanlarında yapılacağını duyurdu. 

ÖABT geçen yıl 15 alanda uygulanmıştı. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak ÖABT, Fransızca alanında uygulanmayacak, rehber öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulanacak.

ÖABT başvuruları 5 Mayıs'ta başlayacak

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 13 Temmuz 2014’te yapılacak. ÖABT başvuruları 5-14 Mayıs 2014 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. 

ÖSYM'den yapılan ÖABT duyurusu şöyle;

2014-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Sınav Yapılacak Alanlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlar; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği olarak belirlenmiştir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.