banner

MEB, dershanelerin dönüşümü için paydaşların görüşlerini alacak




MEB, dershanelerin özel okula veya diğer kurumlara dönüşümünün nasıl planlanması gerektiği hususlarında bilgi paylaşımı için aralarında sivil toplum kuruluşları, dershane dernekleri ve sendikaların da olduğu paydaşların görüşlerini alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında ilgili paydaşların görüşlerini alacak.

Bakanlık, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren özel dershanelerin diğer öğretim kurumlarına dönüşümüne ilişkin çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, dönüşüm sürecinin sağlıklı yürütülmesi için il denetmenlerinden oluşturulan bir ekip aracılığıyla, geçen hafta Türkiye genelindeki dershanelerin yöneticileriyle görüştü. Daha sonra dershanelerin fiziki ve beşeri altyapılarına ilişkin envanterinin çıkarılması amacıyla, "Özel Dershaneler Bilgi Formu"na kaydedilen bilgiler Bakanlığın veri tabanına işlendi.

Bu süreçte, dershanelerin mevcut eğitim altyapılarının ve insan kaynaklarının daha verimli değerlendirilebilmesi, özel okula veya diğer kurumlara dönüşüm konusunda dönüşümün nasıl planlanması gerektiği hususlarında bilgi paylaşımı ve geniş katılımlı düşüncelerin oluşması amacıyla, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve üye sayısı bin ve üzerinde olan eğitim sendikalarından görüş talep edildi.

Bakanlık, ilgili sendika, meslek kuruluşu ve sivil toplum kuruluşlarına konuya ilişkin yazı gönderdi. Görüşleri talep edilen taraflar, 7 Ocak salı gününe kadar görüşlerini yazılı olarak Bakanlığa iletecek.

Bu kapsamda, görüşleri talep edilen paydaşlar şöyle:

-Güven Dershane Sahipleri Derneği (GÜVEN-DER),

-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD),

-Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD),

-Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), 

-Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR),

-Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED),

-Türkiye İş Adamaları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON),

-Özel Öğretim Derneği (ÖZDER),

-Özel Öğretim Kurumları Derneği (ÖZ-ÖĞRET DER),

-Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği,

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),

-Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN),

-Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK EĞİTİM-SEN),

-Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN),

-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN),

-Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ),

-Tüm Eğitim ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN).

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.