banner

Sınav çetesi üyesi 4 kişi tutuklandı




ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlara adayların yerine sahte belgelerle başka kişilerin girmesini sağladıkları iddia edilen şebekeye yönelik İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS, YGS, ALES, KPDS, ÜDS gibi sınavlara, adayların yerine sahte belgelerle başka kişilerin girmesini sağladıkları ileri sürülen şebekeye yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 5'i, savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, 4'ü mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin biri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "adayların yerine sahte belgelerle başka kişilerin sınava girmesini sağladığı" ileri sürülen şebekeye yönelik 2012 yılının temmuz ve kasım aylarında da 2 farklı operasyon gerçekleştirmiş, iki operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 55 kişiden 27'si tutuklanmıştı.

"Sınav Çetesi"ne yönelik takibi sürdüren polis, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak'ta 3. dalga operasyonunda 3'ü kamuda görevli, 2'si eczacı 10 kişiyi gözaltına almıştı. 

Zanlıların, adayların yerine sahte belgelerle "joker"lerin sınavlara girmesini sağlayarak, çok sayıda kişinin haksız şekilde kamu kurumlarına ve üniversitelere yerleştirilmelerini sağladıkları, bu yöntemle 1 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürülmüştü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.