banner

‘Evde eğitim’le hayata tutundu




Kahta ilçesinde, aniden ortaya çıkan sağlık sorunu nedeniyle okula ara vermek zorunda kalan ortaokul öğrencisinin üzüntüsü, evde eğitim sayesinde mutluluğa dönüştü.

İbrahim-Bedriye Yücetaş çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Girne Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi İlknur Yücetaş, yeni eğitim döneminin başında aniden rahatsızlandı.

Hastaneye kaldırılan Yücetaş'a "kas gevşemesi" teşhisi konuldu. Kısmi felç geçiren küçük kız, hastalığından dolayı okuluna ara vermek zorunda kaldı levitra generico india. Arkadaşlarından ve derslerinden ayrı kalan kızlarının durumuna üzülen aile, okul yönetimine başvurarak yardım istedi. 

Okul idaresinin girişiminden olumlu sonuç alınmasının ardından Kahta Kaymakamı Metin Esen'in talimatıyla küçük kızın evde eğitim alması kararlaştırıldı. Yarım kalan eğitimine eve gelen 3 öğretmen sayesinde devam eden küçük kız, aldığı müjdeli haberle büyük bir sevinç yaşadı. Kısa süreli ayrılığın ardından öğretmenlerine kavuşan Yücetaş, kendilerine güvenen ailesi ve yetkilileri mahcup etmemeye çalışıyor.

Kaymakam Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencinin eğitimden geri kalmaması için gayret gösterdiklerini belirtti. Eğitimde kaybedilecek hiçbir ferdin olmadığını vurgulayan Esen, "Devletin bütün olanaklarını seferber ederek çocuklarımızın rahat ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak zorundayız . İlknur kızımız ve bütün öğrencilerimiz için bütün imkanlarımızı seferber etmeye hazırız" dedi.

Okul müdürü Osman Gündoğan ise hastalığından dolayı örgün eğitime katılamayan Yücetaş'ı hayallerine kavuşturdukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Yücetaş'ın başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayan Gündoğan, öğrencisinin azminin kendilerine de ayrı bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkati çekti.

Anne Yücetaş da kızının durumuna çok üzüldüğünü dile getirerek, "Rahatsızlığından dolayı okula gidemedi. Fakat öğretmenlerin evimize gelip kızımıza ders vermeleri ve eğitimine devam etme olanağının sağlanması bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Baba İbrahim Yücetaş da emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

İlknur Yücetaş evde gördüğü eğitim sayesinde hayallerine kavuştuğunu söyledi. Kendisine bu imkanı sağlayanlara teşekkür eden Yücetaş, "Okula  gidemiyorum fakat evde öğretmenlerimin bana ders veriyor. Rahatsızlığım ortaya çıktığında herşeyin bittiğini düşünmüştüm. Allah devletimizden razı olsun öğretmenlerim eve gelerek bana ders veriyor. İnşallah başta ailem olmak üzere bana güvenenleri utandırmayacağım" şeklinde konuştu.

Derslerine çok çalıştığını, test  çözerek çok kitap okuduğunu vurgulayan Yücetaş, ileride öğretmen olmak istediğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.