banner

Zorunlu eğitimde dikkatler salı günkü Genel Kurul'da




Milli Eğitim Komisyonu'ndan kavgalı bir şekilde geçen 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin düzenleme gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alındıktan sonra yasalaşması bekleniyor.

Zorunlu eğitimde dikkatler salı günkü Genel Kurul'daKonuya ilişkin devreye giren TBMM Başkanı Cemil Çiçek, önceki gün muhalefet, dün de iktidar grup başkan vekilleriyle görüştü. Görüşmelerden uzlaşma çıkmazken, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, teklifin önümüzdeki salı Genel Kurul'a geleceğini açıkladı. Çiçek'le yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Elitaş, "(Teklif) haftaya Genel Kurul'a gelecek. 26 madde, her madde 1 saat sürse, bir haftada biter. Salıdan pazara biter." dedi.

Elitaş'a TBMM Başkanı'nın iade yetkisinin gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru da yöneltildi. Çiçek'in iade yetkisinin bulunmadığını ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili, "Sadece Anayasa'ya aykırılık varsa, onunla ilgili incelemeler yapması mümkündür." görüşünü dile getirdi. Teklifin Genel Kurul aşamasındaki görüşmelerinde muhalefetin beklentisinin sorulması üzerine de şunları kaydetti: "Muhalefet, demokratik kurallar çerçevesinde, TBMM üyelerine yakışır, İçtüzük'ün kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanarak direnme haklarına sahiptir. Ama direnme, komisyonda olduğu gibi, tanklarla, zorbalıkla olmaz." Mustafa Elitaş, Genel Kurul aşamasında teklifte değişiklik olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine de tekliflerinin komisyon tarafından değiştirildiğini, Genel Kurul'un da her zaman değiştirebileceğini dile getirdi.

Bu arada CHP ve MHP'nin 'komisyon raporunu iade etmesini' istediği Çiçek, muhalefetin söz konusu dilekçelerini bir üst yazı ile Milli Eğitim Komisyonu'na gönderdi. Çiçek komisyona gönderdiği yazıda "İddia edilen hususlar çerçevesinde durumun Anayasa ve TBMM İçtüzüğü açısından incelenmesi, değerlendirilmesi ve gereğinin yapılmasını rica ederim." dedi. Meclis Başkanı'nın dilekçesini alan Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ise, "Dilekçeyi inceleyeceğiz, değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız." dedi. Çiçek'in dilekçesine bir yazıyla gerekli cevapları vereceklerini kaydeden Avcı, gazetecilerin "Raporun geri çekilmesi gibi bir sürpriz bekleyelim mi?" yönündeki sorusuna, "Ben böyle bir sürpriz beklemiyorum." cevabını verdi.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.