banner

2014 ÖSYS’ye başvuru yapan aday sayısında son durum




Üniversite sınavına (ÖSYS) kaç aday başvuru yaptı? İşte YGS başvurusu yapan aday sayısı...ÖSYM, 2014 ÖSYS için 2 milyon 18 bin 435 adayın başvuru yaptığını, saat 15:20 itibariyle başvuru ve sınav ücretini yatırmış olduğu halde 55 bin 864 adayın henüz başvurularını tamamlamadığını belirtti.

Eğitimtercihi- ÖSYM, son dakika ÖSYS başvuru açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada 2 Ocak 2014 tarihinde başlayan 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemlerinin bugün sona ereceği başvuru yapmayan 55 bin 864 adayın başvuru ve sınav ücretini yatırdığı halde başvurularını tamamlamadığı ifade edildi. 2014 ÖSYS’ye şu ana kadar 2 milyon 18 bin 435 adayın da başvuru yaptığı belirtildi.

ÖSYM’den yapılan son dakika açıklaması şöyle;

2014-ÖSYS için Sınav/Başvuru Ücretini Yatıran, Başvuru İşlemini Tamamlamayan Adayların Dikkatine

2 Ocak 2014 tarihinde başlayan 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri bugün sona erecektir.

2014-ÖSYS için, bugün saat 15:20 itibarıyla 2.018.435 aday başvuru/sınav ücretini yatırmış bulunmaktadır.  Başvuru/sınav ücretini yatırmış olduğu halde 2014-ÖSYS başvurusunu yapmayan 55.864 aday bulunmaktadır. Sınav ya da sınavsız geçiş ücretini yatırmak ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Başvuru/sınav ücretini yatırmış olduğu halde 2014-ÖSYS başvurusunu yapmayan bu adayların, başvuru işlemlerini bugün mesai saatinin bitimine kadar tamamlamaları ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol ederek aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmeleri önemle hatırlatılır. Başvuru/sınav ücreti yatırmış olsa dahi başvuru süresi bittikten sonra başvuru yapılamayacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Başvuru/sınav ücretini yatırdığı halde 2014-ÖSYS başvuru işlemini kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, 2014-YGS’ye girmeleri ve/veya sınavsız geçişten yararlanmaları mümkün değildir.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.