banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Gayet güzel oturttuk




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir gazetecinin 'SBS ile ilgili açıklamalarınız kamuoyunda oturmadı' sorusuna 'Oturmayacak bir tarafı yok. Gayet güzel oturttuk' yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilerimize iyi bir yarıyıl tatili diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha söylüyorum, bu SBS ile ilgili uyandırılmak istenen keşmekeş havasına kapılmasınlar. Hiçbir sıkıntı yok. Güzel güzel tatillerine hazırlansınlar, iyi bir yarıyıl tatili geçirsinler, dinlensinler" dedi.

Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı'nın "kalıcı eserler" projesi kapsamında Odunpazarı ilçesinde restore edilen tarihi Tiryaki Süleyman Ağa Camisi'nin açılışını gerçekleştirerek, Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avcı, bir gazetecinin, "SBS ile ilgili açıklamada bulundunuz ama kamuoyunda pek oturmadı, anlaşılmadı" şeklindeki sorusu üzerine, "Oturmayacak bir tarafı yok, gayet güzel oturttuk, hiç merak etmeyin. Onları söyledik... Ona ilave yeni bir şeye gerek yok. Kimsenin mağdur olmayacağını söylemiştik. Zaten bir sorun yok. Bugün bütün ulusal gazetelerde onunla ilgili açıklamalarımız var, onlar da gayet net" diye konuştu.

Avcı, 24 Ocak tarihinde okulların yarıyıl tatiline gireceğinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilerimize iyi bir yarıyıl tatili diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha söylüyorum, bu SBS ile ilgili uyandırılmak istenen keşmekeş havasına kapılmasınlar. Hiçbir sıkıntı yok. Güzel güzel tatillerine hazırlansınlar, iyi bir yarıyıl tatili geçirsinler, dinlensinler."

Dershaneler konusundaki gelişmeler hakkındaki bir soruyu ise Avcı, "Onlarla ilgili inşallah tasarı netleştikten, Sayın Başbakanın onayından sonra imzaya açılacak. Ondan sonra netleşip, kamuoyuyla paylaşacağız" diye yanıtladı.

"Biz açıklama değil, iş yapıyoruz"

Bakan Avcı, bir gazetecinin , "28 Şubat süresi içerisinde görevden alınan öğretmenler vardı. Onların dönüşü konusunda bir açıklama bekliyoruz. Neler gelişti?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Biz açıklama değil, iş yapıyoruz. Bunların atamalarını yaptık, yapıyoruz. Tabi o durumda olan arkadaşlarımızın mağduriyetini gidereceğimizi daha önceden  söylemiştik. Zaten  benden öncede diğer bakan arkadaşlarımızda o konuda gerekenleri kendilerine intikal ettikçe yapmışlardı. Bizde şimdi o mağduriyet yaşayan öğretmenlerimize, çalışanlarımıza gerekenleri yapıyoruz. Görevlerine başlıyorlar. Başladılar bir kısmı, kalanları da başlıyorlar."

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresinin uzatılması konusunda da görüşlerini bildiren Avcı, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Eskişehir TDKB Ajansı'nın 1 Ocak 2014 tarihinde yasa olarak süresi sona eriyordu. 6 aylık bir uzatma yasası, komisyondan oy birliğiyle geçirildi. TBMM tarihinde pek az yasa böyle hızlı ve onaylı geçmiştir. Önce komisyonda görüşüldü, oy birliğiyle geçti. Ertesi günde genel kuruldan oy birliğiyle geçti. Ajansımızın, bu tür devam etmekte olan restorasyon çalışmalarımız bitirilebilsin diye bu süreye ihtiyacımız vardı. TDKB Meydanı da bu projelerden biri. Dolayısıyla 6 aylık bir yasayla, uzatma sağlanmış oldu. Sayın Valimizin başkanlığında, ajans yönetim kurulumuz kalan süreyi değerlendirecekler." 

Daha sonra Avcı'ya, pilav ve ayran ikram edildi.

Açılışa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.