banner

Merkezi ortak sınavlarda toplam 5 soru iptal edildi




Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi ortak sınavlarda yapılan incelemeler neticesinde akademik komisyon tarafından; matematik dersine ait iki, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında bir, fen ve teknoloji dersine ait bir, italyanca dersine ait bir sorunun iptal edilmesine karar verildiği bildirildi.

Eğitimtercihi- Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi ortak sınav sonuçları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında, 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Birinci Dönem Ortak Sınavları 28-29 Kasım 2013 ve mazeretinden dolayı söz konusu sınavlara katılamayan öğrenciler için ise 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirildiği, sınav sonrası yapılan itirazlara ilişkin yapılan incelemeler neticesinde akademik komisyon tarafından; matematik dersine ait iki, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında bir, fen ve teknoloji dersine ait bir, italyanca dersine ait bir sorunun iptal edilmesine karar verildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ortak sınavlar ve mazeret sınavlarına katılan yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencinin, sınavına girmiş oldukları altı dersten toplam 7 milyon 500 bin cevap kağıdı ve sınavlara ait tüm tutanakların, sınav mevzuatı hükümleri doğrultusunda incelenerek puan hesaplamalarının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, veli ve öğrencilerin, Ortak Sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını bugünden itibaren https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecekleri ifade edildi.

MEB’den yapılan duyuruda, veli ve öğrencilerin her türlü soruları için Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabilecekleri duyurusu yapıldı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.