banner

Erasmus ile 370 bin öğrenci yurt dışında eğitim aldı




Ulusal Ajans (UA) Proje Uygulama Başkanı Özcan,"Son 10 yılda Erasmus Eğitim ve Staj Programı kapsamında ülkemizden 370 bin kişi Avrupa ülkelerine gitti" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajans (UA) tarafından düzenlenen "Herkes İçin Erasmus +" bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantınını açılış konuşmasını yapan Ulusal Ajans (UA) Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, "Erasmus +" projesi ile ilgili bilgi verdi. Erasmus Eğitim ve Staj Programı kapsamında son 10 yılda 370 bin kişinin Avrupa ülkelerinde eğitim gördüğünü söyleyen Özcan, sistemden daha fazla kişinin faydalanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Erasmus fonunu kullanan Avrupa ülkeleri arasında Almanya ve Fransa'dan sonra üçün sırada yer aldığını kaydeden Özcan, "Erasmus eğitim ve staj programlarından artık herkes faydalanabilir. Program kapsamında daha fazla kişiyi Avrupa ülkelerine göndermeyi amaçlıyoruz. Son on yılda 102 bin proje başvurusu oldu, 25 bin projeye yaklaşık 26 milyon avro mali destek sağlandı" dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Erasmus Eğitim ve Staj programlarının önemine değinerek, "UA ülkemizin kültürel zenginliklerini tanıtımına önemli katkı sağlıyor. İlimizde daha fazla kişinin bu programlardan faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.