banner

Tatbikatta ölen öğrencinin öğretmenlerine 7 yıl hapis




Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Çok Programlı Lisede yapılan yangın tatbikatı sırasında hayatını kaybeden öğrencinin ölümüyle ilgili yargılanan okul müdürü ve 4 öğretmene toplam 7 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Ahlat'taki Çok Programlı Lisede 21 Kasım 2011'de düzenlenen yangın tatbikatı sırasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren öğrenci Onur Zeki Akgün'ün ölümüne ilişkin okul müdürü ve 4 öğretmen hakkında açılan dava, karara bağlandı.

Bitlis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, hayatını kaybeden Onur Zeki Akgün'ün babası Haydar Akgün, annesi Melek Akgün ve avukatı Hasan Emre Çavuşoğlu katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Güven Koçbay ve Selçuk Aslan'ın "Taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan toplam 5 yıl 6 ay 20 gün, Cihan Sancı, Mehmet Nesim Danışman ve Hüseyin Eralp'in ise sekizer ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan baba Akgün, verilen cezanın acılarını hafifletmediğini ve davanın bir üst mahkemeye taşınması için gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi.

Karardan memnun olmadıklarını ifade eden Akgün, "Bir üst mahkemede hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu olay ailemizde psikolojik sorunlar oluşturdu. Sosyal sorunlar yaşadık. Aile olarak dağıldık. Olayda sadece çocuğum yanmadı. Aile olarak yandık. Adalet bu defa mağdurun değil, mağrurun yanında oldu. Bu nedenle adaletten şikayetçiyiz" dedi.

Göz yaşlarını tutamayan anne Akgün de çocuğunun yaşıtlarının üniversitelerde okuduğunu, çocuğunun ise 2 yıldır toprağın altında olduğunu belirtti.

Anne Akgün, "Bugün verilen 5 yıllık ceza yüreğimdeki acıyı dindirmedi. Bizim gibi bu tür davaları olan ailelerin davaları da sonuçlanır. Efe Bozdağ davası 3 yıldır sonuçlanmadı. Benim yavrum gitti ve çok acı çekiyorum. Hiçbir zaman çocuğum geri gelmeyecek" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.