banner

Türkiye Öğrenci Konseyi’nden Hollande'a soykırım mektubu




Türkiye Öğrenci Konseyi, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’a, Ermeni soykırımı iddialarının reddinin suç sayılmasına yönelik, Fransa’da yeni bir yasa tasarısı hazırlıklarına ilişkin kaygılarını dile getirilen mektup verdi

Türkiye Öğrenci Konseyi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a, Ermeni soykırımı iddialarının reddinin suç sayılmasına yönelik, Fransa’da yeni bir yasa tasarısının gündeme gelmesine ilişkin rahatsızlıklarını dile getirilen mektup verdi.

Galatasaray Üniversitesi başta olmak üzere, Türkiye’deki Frankofon eğitim kurumlarından öğrenci ve mezunlar adına yapılan yazılı açıklamada; Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın, Galatasaray Üniversitesi ziyaretinde, Fransa’da soykırım iddialarının reddinin suç sayılmasına yönelik yeni bir yasa tasarısı hazırlıklarına ilişkin kaygıların dile getirildiği bir mektup verildiği bildirildi.

 Açıklamaya göre; öğrencilerin Hollande'a verdiği mektupta, Türk-Fransız ilişkilerinin olumsuz etkilenmesinden endişe duydukları belirtilerek, "Fransa’nın Türkiye’deki yeri hep önemli ve özel olmuştur. Bu gerçek bugün Türkiye’deki Fransız şirketlerinden, eğitim kurumlarına kadar varlığını ve önemini devam ettirmektedir. Türkiye ile Fransa arasındaki ortak geçmiş göz ardı edilmemeli, basit bir siyasi fırsatçılığa feda edilmemelidir" denildi.

Mektupta, "Türk, Ermeni ve Fransız öğrenciler Türkiye’de aynı okullarda kardeşçe öğrenim görürken, her düşünceyi özgürce tartışabilirken, söz konusu yasayla, dogmatizmin 21. Yüzyıla getirilmesinin faydası nedir?” sorusunun da sorulduğu belirtildi.

Türk Öğrenci Konseyi'nin mektupta ayrıca, akılcı ve özgürlükçü düşüncelerin insanlık tarihine yön verdiği Fransa’nın, gelecekte de evrensel hak ve değerlere sahip çıkmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Hollande’dan, ifade özgürlüğüyle bağdaşmayan hiçbir yasayı desteklememesi konusunda talepte bulunduğu da ifade edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.