banner

Özel okul öğrencilerine ders kitapları ücretsiz verilecek




Türkiye Özel Okullar Birliği’nin 13. Geleneksel Antalya Sempozyumu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okullarda okuyan öğrencilere de devlet okullarındaki gibi ücretsiz kitap dağıtacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya’da Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin ‘13. Geleneksel Sempozyumu’na katıldı. Sempozyumda konuşan Avcı, özel okul öğrencilerine gelecek yıldan itibaren ders kitaplarının ücretsiz dağıtılacağı müjdesini verdi. Bakan Nabi Avcı, “Özel okulda okuyan öğrencilerin ders kitapların temininde sorunlar yaşandığını biliyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında özel okullarda okuyan öğrencilerin ders kitapları devlet tarafından ücretsiz verilecek. Özel okul öğrencilerinin her yıl yaşadıkları kitap sorununa son vereceğimizi velilerimize buradan müjdelemek istiyoruz. Bu çalışmalarla özel okulların eğitim içindeki payının artmasını sağlamasını bekliyoruz” dedi. Bakan Avcı şunları söyledi: Özel okullar birçok yeniliğin eğitime girmesinde, yeni eğitim yaklaşımlarının sisteme kazandırılmasında öncü görev üstelenerek eğitime önemli katkı sağlıyor. Özel okulların desteklenmesi dinamik yapısının eğitime yansıtılmasını önemsiyoruz. Son yılarda özel okul sayılarıyla özel okullardaki öğrenci sayısında önemli ölçüde artış sağlanmasına rağmen bu hususta halen arzu edilen düzeyde olduğumuz söylenemez.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.