banner

ÖMSS 2014 yerleştirme sonuçları açıklandı




ÖSYM, ÖMSS ile 2014 Engelli Memur yerleştirme sonuçlarını açıklandı. ÖMSS yerleştirme sonuçları 4 Şubat 2014 saat 11:45 itibariyle açıklandı. ÖMSS'de toplam 4 kontenjan boş kaldı.

ÖMSS 2014 yerleştirme sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

2014 ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ÖMSS yerleştirme sonuçları açıklandı. 

ÖMSS yerleştirme istatistikleri

ÖMSS sınav sonucu ile yapılan yerleştirme sonuçlarına göre, ortaöğretim alanından tercih yapan 21 bin 929 adaydan 426’sı, önlisans alanından tercih yapan 2 bin 547 adaydan 384’ü, lisan alanından tercih yapan bin 158 adaydan ise 806’sı yerleştirildi. Lisans alanından sadece 4 kontenjan boş kaldı.

Adaylar ÖMSS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Yerleştirilen adaylar, atamaya ilişkin ayrıntılı bilgiyi yerleştikleri kurumdan edinebilecek. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.