banner

SBS'de yeni sıralama 16 Şubat'ta belli olacak




Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS için yeni listeyi en geç 16 Şubat'a kadar açıklaması gerektiği iddia edildi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, bugün Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘yürütmeyi durdurma kararına’ itirazını reddetti. Bakanlık yetkilileri, bu kararın 1 milyon 112 bin öğrenci için 1 ay içinde yeni sıralama yapılması anlamına geldiğini belirtirken; Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gökhan Candoğan, "Kararın gereğini yerine getirmek için verilen en geç 1 aylık süre 18.İdare Mahkemesi'nin kararının tebliğinden itibaren başlar. Yani o kararın bakanlığa 16 Ocak'ta tebliğ edildiği varsayılırsa; 16 Şubat'a kadar yeni hesaplama yapmak gerekir" dedi.

Ankara 18. İdare Mahkemesi, bir velinin açtığı dava sonucu 8 Haziran 2013'te yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle, 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili 16 Ocak’ta yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınavla ilgili usul ve yöntemin doğru olduğunu, hatanın fark edildiğini aynı gün 718 öğrencinin puanının yeniden hesaplandığını ve hiçbir öğrencinin hak kaybının bulunmadığını gerekçe göstererek, yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişti. Ancak Ankara Bölge İdare Mahkemesi, bugün MEB’in yaptığı itirazı reddetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.