banner

AB’den internet düzenlemesine ilk tepki




AB Komisyonu, yasanın Avrupa standartları doğrultusunda gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğu görüşünde

AB Komisyonu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Torba Kanun Tasarısı’nın 4. bölümünde yer alan internet ortamında yapılan yayın içeriğine ilişkin düzenlemenin, "Avrupa standartları doğrultusunda gözden geçirilmeye ihtiyacı olduğunu" bildirdi.

AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, yasanın ciddi endişe uyandırdığını belirterek, "Türk halkının daha fazla şeffaflığa ve bilgiye, daha az kısıtlamaya ihtiyacı var" dedi.

Yasanın mevcut haliyle ifade özgürlüğüne önemli kısıtlamalar getirdiğini ifade eden Stano, herhangi bir kısıtlamanın hedefli ve orantılı olması gerektiğini kaydetti.

Stano, AB Komisyonu'nun, yasa konusunda yapılacak herhangi bir değişikliğin bu standartlara tam uyumunu sağlamak amacıyla Türk yetkililerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.