banner

Beden öğretmenlerinden protesto




Adana'da, meslek liselerinin bazı sınıflarında beden eğitimi derslerinin kaldırıldığını gerekçe gösteren öğretmenler, protesto için araç trafiğini durdurup  yolda voleybol oynadı

Meslek liselerinin bazı sınıflarında beden eğitimi derslerinin kaldırıldığını gerekçe gösteren öğretmenler, protesto için araç trafiğini durdurdukları yolda voleybol oynadı.

Meslek liselerinin 10. ve 11. sınıflarında beden eğitimi dersinin kaldırıldığını belirten öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu hükümet konağı önünde bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim İş ve Eğitim-Sen üyelerinin destek verdiği öğretmenler düdük çalıp, kırmızı kart göstererek durumu protesto etti.

Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Kemal Kırım, burada yaptığı açıklamada, beden eğitimi dersinin kaldırılmasının Anayasa'nın 59. maddesi ve 1789 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olduğunu savundu sildentadal.com.

Sağlıklı bir nesil için bedensel gelişimin en az ruhsal gelişim kadar önemli olduğunu ifade eden Kırım, "Çoklu zeka kuramı içerisinde bütün öğrenme alanlarıyla ilişkisi olan beden eğitimi dersi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitimden başlayarak 12. sınıfın sonuna kadar zorunlu ortak ders kapsamında haftada en az 2 saat olması gereken bir disiplindir. Hiçbir okul türü, bu dersten muaf ve mahrum bırakılamaz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Mücahitler Caddesi'ne çıkan öğretmenler yol ortasında voleybol oynamaya başladı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis, öğretmenlerden bu eylemin kanuna aykırı olduğunu belirterek yolu boşaltmalarını istedi. Birkaç dakika boyunca yolda voleybol oynayan öğretmenler, polisin uyarısı üzerine eylemlerine son vererek yolu trafiğe açtı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.