banner

Başbakan Erdoğan'dan gençlik itirafı!




Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın yıllık olağan kongresi’nde bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi sporda zirveye taşımak için gayret sarf ettiklerini ifade ederken kendi gençlik ve çocukluk anılarından da bir örnek verdi. Erdoğan: Babam okumamı istedi ben ise bulduğum ayakkabılarla gizli gizli antrenmanlara katılırdım.

Babam okumamı isterken ben gizli gizli antrenmanlara giderdimİstanbul Kongre Merkezi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan kongrede, Başbakan Erdoğan kendisinin de bir zamanlar futbol oynadığını ve hayatında futbolun önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Erdoğan: “ Rahmetli babam okumamı isterken ben bulduğum ayakkabılarla antrenmanlara gizli gizli katılırdım. Kramponlarımı eve götürmüyor, kömürlükte saklıyordum. Resimlerimin basıldığı gazeteleri babamdan köşe bucak saklardım” dedi.

Başbakan Erdoğan şınları söyledi: “Futbolun şiddetle şikeyle anılmasını önlemek ve en güçlü tedbirleri almakla görevliyiz. Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişiler ceza almamalı. Bu ceza tüzel kişilerin sempatizanı olan milyonlarca insanı etkilememeli. Gerçek kişiler şike nedeniyle en ağır cezayı almalı. Futbol ve sporu çok yakında ilgilendiren bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Irkçılık bir insanlık suçudur. Futbolun ruhuna tamamen aykırıdır. Son dönemde Avrupa'da tırmanma eğiklimi gösteren ırkçılığın spora nüfuz etmemesi, bu noktada üstünde hassasiyetle durmamız gereken bir durumdur diye düşünüyorum. Platini'ye bu kongreyi İstanbul'da yapmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplantının Euro 2020'nin İstanbul'da yapılmasının zihinsel olarak kafalarda yer alması açısından bir temel olarak algılanmasını istiyorum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.