banner

YÖK'ten denklik çilesine online çözüm




Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni yapılanma kapsamında denklik başvuruları ve takibinde online sisteme geçti. YÖK, 19 Mart tarihi itibariyle Denklik Başvuru Sistemini hayata geçirdi.

YÖK'ten denklik çilesine online çözümÖğrencilerin denklik işlemleri için YÖK’e telefonla ulaşmaya çalışma çilesi sona eriyor. YÖK denklik başvurularında ve takibinde online sisteme geçti. Daha önce denklik başvurusu yapanlar, süreci YÖK'e telefon açarak takip ediliyordu. Telefonların açılmadığı ya da dönüş yapılmadığı yönünde gelen şikâyetler üzerine YÖK Başkanlığı harekete geçti. 19 Mart tarihi itibariyle Denklik Başvuru Sistemi hayata geçirildi.

Denklik Başvuru Sistemi ile başvurular ve yurt dışı üniversite tanımı ile ilgili işlemler online olarak sistem üzerinden alınacak. Birinci adım olarak kurumun internet sitesinden Denklik Başvuru Sistemi'ne geçerli bir e- posta ile üye olunacak. Belirtilen e- posta adresine gelen aktivasyon mesajındaki bağlantıya tıklanarak hesap aktif hale getirilecek. Okul sorgulama için yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının tanınırlığı ile ilgili sorularda ‘Okul Sorgulama Formu’ doldurulacak. Diploma Denklik Birimi'nce verilen cevap, Denklik Başvuru Sistemi'nden takip edilebilecek.

Denklik Başvurusu için ise Denklik Başvuru Formu eksiksiz olarak doldurularak çıktısı alınacak. İsim-imza bölümleri doldurulacak. Denklik Başvuru Formu imzalı çıktısı ve gerekli diğer tüm evraklar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bilkent/Ankara adresine elden ya da posta yoluyla eksiksiz olarak ulaştırılacak. Denklik Başvurusu ile ilgili süreç Denklik Başvuru Sistemi üzerinden takip edilecek.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.