banner

Engelli öğretmen başvuru tarihi belli oldu




Milli Eğitim Bakanlığı, engelli öğretmen atama başvurularını 3-7 Mart tarihleri arasında alacak. Atamalar, 2012 yılında yapılan ÖMSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Eğitimtercihi- 2012 yılında yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı´na katılan adaylar arasından ÖMSS puanı üstünlüğüne göre 200 engelli öğretmen kadrosu için başvuru tarihleri belli oldu. Engelli öğretmen atama başvuruları 3-7 Mart 2014 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://mebbis.meb.gov.tr  veya http://ikgm.meb.gov.tr internet adresleri aracılığıyla alınacak. Adaylar, belirtilen adreslerde elektronik başvuru formunu doldurarak başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile birlikte il millî eğitim müdürlüklerine onaylattıracak.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan engelli öğretmen atama duyurusunda başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve 2012 yılı ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu isteneceği belirtildi. Ayrıca adaylardan, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadığına ilişkin beyanların da alınacağı belirtilen açıklamada, çalışanların görev yaptıkları kurumdan muvafakat belgesi alacakları ifade edildi. Belgenin örneği için Tıklayın

Geçerli başvuru sahibi adaylar, ÖMSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak, alanlar itibariyle belirlenen kontenjanlara yerleştirmeler ÖMSS puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.