banner

MEB, öğrencilere afet eğitimi verecek




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için yıl sonuna kadar 582 bin öğrenciye eğitim verecek.

afetsinifMEB, afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetleri konularında, öğrenci, öğretmen ve okul personelini bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde yıl sonuna kadar eğitimler gerçekleştirecek.

Okul personeline, eğitimler kapsamında, savaş, afet ve acil durumlarda birlikte hareket etme, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı süratle önlem alma kabiliyeti kazandırılması amaçlanıyor.

Eğitimlerde, olası bir seferberlik ve savaş hali, asimetrik tehdit ile afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının olmaması veya en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılacaklar anlatılacak.

50 bin tatbikat hedefleniyor

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı hizmet binaları ile okullarda, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası'nda tatbikatlar yapılacak. Tatbikatlarda, hizmet binaları ve okul dersliklerinin planlı ve kısa sürede boşaltılması öğretilecek.

MEB tarafından 2012'de 535 bin, 2013'te 582 bin kişiye sivil savunma, güvenlik, afet ve acil durum eğitimi verildi. 2014'te de 582 bin kişiye eğitim verilmesi planlandı. Konuyla ilgili 2012'de 45 bin, 2013'te de 50 bin tatbikat gerçekleştirildi. Bu yıl da 50 bin tatbikat yapılması hedeflendi.

Afet ve acil durumlarla ilgili 2012'den beri her yıl bastırılan 600 bin afiş ve broşür, öğrencilere ulaştırılacak. 

247 bin 500 lira kaynak ayrıldı

Tatbikat ve seminer gerçekleştirilmesi için 104 bin 500, okul ve kurumların sivil savunma, seferberlik hizmetleri ve koruyucu güvenlik konularında denetlenmesi için 17 bin, kriz merkezindeki personele afet ve acil, sivil savunma ve güvenlik eğitimi verilmesi için 21 bin, bilinçlendirici afiş ve broşürün basımı ve dağıtımı için 105 bin olmak üzere 247 bin 500 lira kaynak ayrıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.