banner

Başbakan Erdoğan açıkladı: İsteyene ücretsiz dershane




Başbakan Tayyip Erdoğan, "Hafta sonlarında anne baba eğer yavrusuna takviye istiyorsa, takviye dersler vereceğiz. Ücretsiz olacağız. Öğretmenlerimiz ayrıca bedellerini alacaklar" açıklamasında bulundu.

Eğitimtercihi- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin, Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Erdoğan, “Bunların bir gazetesi var biliyorsunuz. Dayatmayla satarlar. Dershaneye üye olacaksın gazete alacaksın derler.  Bırakın bunların dershanelerini filan, bırakın bunların okullarını filan. Bize devletin okulları yeter deyin. Devletin okulları yeter. Hafta sonlarında anne baba eğer yavrusuna takviye istiyorsa, takviye dersler vereceğiz. Ücretsiz olacağız. Öğretmenlerimiz ayrıca bedellerini alacaklar. Bunlara hep birlikte bir ders verilmesi gerekiyor. Birliğimizi bozmaya hakkınız yok diyelim.

İşte Başbakan’ın açıklamaları;

Bakın bir dershane meselesi çıktı hatırlayın. niye rahatsız oldular, çünkü orada yılda 1 milyar dolarlık rant vardı. Şimdi ne diyorum biliyor musunuz, sakın ha bu dershanelere yavrularınızı göndermeyin. Devletin okullarına gönderin, başka yere de göndermeyin, çünkü bunların hepsi sülük gibi emiyorlar. Hafta sonlarında bundan böyle anneler, babalar arzu etmeleri halinde biz okullarımızda çocuklarımıza takviye dersini vereceğiz, oradan yavrularımız yarışa girsin. Özel okullarda bile para alıyorlar, özel okullarda para alındıktan sonra yine gidiyor dersaneye, bu ne biçim iştir ya. Hem özel okula para, hem dersaneye para. Hep para, money, money, money hep bu. Ya benim Anadolu'daki Ayşe bacım önümü kesiyor diyor ki, 'Ahırdan davarımı sattım. Davarı sattım, oraya verdim, çocuk yine üniversiteye giremedi' diyor. E bunlar vakıa. Bakıyorsun öbür tarafta Fatma bacım diyor ki 'Bileziklerimi verdim, sattım. Gönderdim yine giremedi' diyor."

"Devletin okulları bize yeter"

Tüm dershaneye gidenlerin üniversiteye giremediğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ama öyle senaryolar hazırlandı ki bakıyorsun çıkartıyor üniversiteyi kazanmış, diyor ki, 'ben dershane sayesinde üniversiteye girdim'. Aldatmayın çocukları aldatmayın bu milleti aldatmayın. Ben diyorum ki bırakın artık bundan sonra gelin, devlet okulları size yeter devletin okulları bize yeter. Bu devlet elinden geleni azami ölçüde yapmanın gayreti içinde olacak. Hafta sonlarında da yavrularımıza icabında takviye kurslar verecek. Bunların bedelini de bizler öğretmenlerimize, verdikleri takviye dersleri biz ödeyeceğiz. Yani bu paralar sizin bize emanetinizdir. Dolayısıyla biz bu emaneti işte burada kulanacağız. Ama bunların derdi başka. Artık bu oyunu bozmaya mecburuz. Bu oyunu bozmaya var mıyız? 30 Mart bu oyunu bozmanın tarihidir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.