banner

Din eğitimi YÖK'ün çatısı altında! Ruhban okulu için de geçerli




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu'nun 2012 Yılı Dünyada Dini Özgürlükler Raporu'nda Türkiye'nin 'özel kaygı uyandıran ülkeler' listesine almasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

bozdagRaporun "yanlı" olduğunu savunan Bozdağ, "Gerçekleri yansıtan bir rapor değil.

Türkiye üzerinden başka bir tartışma açmak için sipariş bir rapor gibi geliyor bana. Türkiye'de yapılanlara bakın. Örnek olsun diye söylüyorum; en son azınlıklarla ilgili, onların vakıf mallarının iadesine karar verdik. Vakıflar Kanunu'nu değiştirdik, vakıflara tüzel kişilik verdik. Akdamar Kilisesi'nde onarım yapıldı, ibadete açıldı. Herhangi bir azınlık cemaatine mensup vatandaşımız bu noktada bir sorun dile getirmemiş. O açıdan da bir sorun yok" diye konuştu.

Ruhban Okulu ile ilgili de Türkiye'nin söylediği şeyin gayet açık olduğunu belirten Bozdağ, "Türkiye'de bugün dini eğitimin tamamı, YÖK çatısı altında veriliyor. İlahiyat fakülteleri... Yani Hıristiyanlık ilahiyatı ile ilgili bir eğitim vermek isteyen bir okul açıldığı zaman, nasıl İslami ilahiyatla ilgili eğitim YÖK'ün çatısı altında yapılıyorsa aynı şekilde. Orada da bir sıkıntı yok. Azınlıklarla ilgili kolaylaştırıcı adımları var, zorlaştırıcı adımları hiç olmamıştır. O yüzden raporu hazırlayanlar, bana göre Türkiye'deki olup bitenleri farklı göstermek düşünceyle hazırlamış gibi geliyor. Bir bakacağız, raporu basından takip ettik ama bütün detaylarını bir görelim, ona göre bir daha bakacağız" değerlendirmesini yaptı.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.