banner

Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) tarihi değişti




2014 ÖSYM sınav takvimi güncellendi. ÖSYM sınav takviminde yer alan Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) 20 Temmuz olarak değiştirildi.

ÖSYM, Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) tarihini değiştirdi. ÖABT sınav tarihi 20 Temmuz'a alındı.

Daha önce ÖSYM 2014 sınav takviminde 13 Temmuz olarak açıklanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) 20 Temmuz 2014’e alındı. Öğretmen atamalarında 15 alandan yapılan ÖABT, bu yıl 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. ÖABT 15 alandan yapılacak. ÖABT başvuru tarihleri ise 5-14 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacak olan ÖABT başvuru kılavuzuna göre yapılacak.

ÖABT'nin yapılacağı alanlar

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği alanlarında yapılacak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.