banner

YGS sorularına olağanüstü koruma




23 Mart'ta yapılacak üniversite sınavının ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) için olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. ÖSYM'nin talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, sınav sorularının çoğaltıldığı basımevi ve soruları taşıyan araçlarda ek önlemler alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Yükseköğretime Geçiş Sınavı nedeniyle alarmda.

Nedeni, 23 Mart'ta yapılacak ve iki milyondan fazla adayın ter dökeceği sınavın güvenliği ile ilgili iddialar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ali Demir, iddialar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi.

Yazıyla, sınav sorularının çoğaltıldığı basımevi ve soruları taşıyacak araçlar için koruma önlemlerinin artılması talep edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü de, YGS için tedbirlerini artırdı.

Emniyet, sınav sorularının çalınması veya kopyalanmasını önlemek için evrakların taşınacağı araçlara koruma uygulayacak. Soru kitapçıklarını taşıyan araçlar güzergah dışına çıkamayacak.

Organize kopya çekme olaylarına karşı sınav öncesinde, esnasında ve sonrasında gerekli önleyici tedbirler alınacak.

Sınav sorularının basımının yapıldığı basımevi girişinde emniyet tarafından görevlendirilecek iki kişilik ekip 24 saat nöbet tutulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.