banner

AB raporuna Başbakan’ın o açıklaması da girdi




Türkiye’nin Avrupa Birliği İlerleme Raporu’na Başbakan Erdoğan’ın kızlı erkekli ev açıklaması da girdi. AB tarafından Türk yetkililerin "Kızlı-erkekli evler" üzerine yapılan açıklamaların toplumda kültürel ayrışmaya sebep olmasından endişe edildiği belirtildi

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, 2013 yılı Türkiye İlerleme Raporunu 153'e karşı 475 oyla kabul etti.

AP Türkiye Raportörü Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten tarafından hazırlanan rapora verilen 24 yazılı değişiklik önergesinden, 8 önerge kabul edildi. Bir önerge arasında bulunan “Türkiye Başbakanının internet yasası ile Facebook ve Youtube'un yasaklanabileceği yönündeki açıklamalarına yönelik endişeleri" dile getiren 14 sayılı değişiklik önergesi kabul edildi. Kabul edilen önergeler arasında Türk yetkililerin "Kızlı-erkekli evler" ve "alkol satışı" üzerine yaptığı açıklamaların hayat tarzı konusunda toplumda kültürel ayrışmaya sebep olmasından endişe edildiğini" belirten önerge de yer aldı. Genel Kurula sunulan "Erdoğan ve Gülen arasındaki ayrışmanın Türkiye'de devleti istikrarsızlaştırdığını ve Gülen'e yönelik tarafsız bir soruşturmanın açılması gerektiğine" yönelik 10 sayılı önerge ise reddedildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.