banner

Kürtçe türkülerle Karagöz Hacivat




Van'ın Erciş ilçesi Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuncer Savcı tarafından Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencilerine Hacivat-Karagöz gölge oyununun bazı bölümleri Kürtçe türkü eşliğinde oynatıldı.

karagoz_hacivatYİBO çok amaçlı salonunda sahnelenen orta oyunu öğrenciler neşe içerisinde izledi. Erciş Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuncer Savcı, oyunun temasını izleyicilerin yaş grubuna göre değiştirdiği belitti. Hacivat-Karagöz orta oyununu 3 yıldır Van ve çevre illerde sahnelediğini de anlatan Savcı, "Erciş Kaymakamlığı OGP projesi kapsamında ilçemizin merkez ve tüm köy okullarını Hacivat Karagöz gölge oyunu ile buluşturduk. Etkinliğimizin son haftasındayız.
Toplam 85 üzeri köy okulu ve merkez olmak üzere135 okulumuzu gezdik. Çocuklarımız ömürlerinde görmedikleri Hacivat ve Karagöz gölge oyununu izlediler. Özellikle köy okullarında çok güzel oldu. İstedim ki Hacivat ve Karagöz gölge oyununu buradaki insanların anlayabilmesi amacıyla da Kürtçe bir müzikle, replikle Hacivat ve Karagöz'ü öğrencilerle buluşturduk. Ben bu tepkileri izleyiciden çok iyi bir şekilde aldım apotheke-zag.de. Çocuklar Hacivat ve Karagöz'ün Kürtçe sahnelerine çok gülüyor. Böyle bir kültür projesi kapsamında Hacivat-Karagöz'ü öğrencilerle buluşturmaktan dolayı da mutluyum gururluyum" dedi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.