banner

Öğrencisini korumak isteyen öğretmene saldırdılar




Adana'da lise öğretmenin, öğrencisinin darbebilmesini önlemek isterken iki kardeşin saldırısına uğradığı öne sürüldü

Lise öğretmenin, öğrencisinin darbebilmesini önlemek istediği sırada iki kardeşin saldırısına uğradığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesi'ndeki Şakirpaşa Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mehmet Y, okulun eski öğrencisi F.Ş ve aynı okulda eğitim gören kardeşi M.Ş'nin, öğrencisi O.A'yı tehdit edip tartakladığını gördü.

Olaya müdahale eden Mehmet Y,  iki kardeşin okuldan uzaklaşmasını istedi. Bu sırada iki kardeşin, öğretmene tepki gösterip tekme ve yumrukla saldırdığı iddia edildi. Yöneticilerin ve diğer öğretmenlerin araya girmesiyle iki kardeş okuldan uzaklaştırıldı.

Olayı haber alan polis ekipleri, şüpheli iki kardeşi okul civarında yakaladı. Gözaltına alınan iki kardeş, Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürülürken, darbedilen öğretmenin şüpheliler hakkında şikayetçi olacağı belirtildi.

Eğitim-Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Güven Boğa, olaya tepki göstermek amacıyla Mehmet Y. ve diğer öğretmenlerle okulun önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

Öğretmenlerin can güvenliğinin tehdit altında olduğunu savunan Boğa, önlem alınması için yetkilileri göreve davet etti. Okulların daha güvenlikli hale dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Boğa, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için rehberlik, rehabilitasyon ve güvenlik merkezleri yeniden tesis edilsin. Bu anlamda bugün Şakirpaşa Anadolu Lisesi'nde yaşanan, yarın başka bir okulda yaşanacaktır. Öğretmen arkadaşlarımız, kendilerine yönelecek şiddetin sıkıntısını yaşamakta, rahat eğitim verememekte. Bu anlamda eğitim yuvalarının şiddetten arındırılması gerekmektedir. Bunun için de Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Bakanlığın bu konuda acil çözüm üretmesi gerekmektedir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.