banner

Gürsel Tekin: Başbakan emri verdi,gitti




 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4+4+4 tartışmalarına değinerek, "Başbakan dün çok net bir şekilde 'Salı günü Genel Kurul'da bu çıkacaktır' diye talimat verdi.
 Bu da şunu gösteriyor ki Sayın Meclis Başkanı'nın parlamentoda bir iradesi söz konusu değil" dedi.Tekin, İstanbul Hilton Otel'de katıldığı bir program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'nin Salı günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapacağı grup toplantısının sorulması üzerine Tekin, "Önümüzdeki hafta Salı günü normal grup toplantımızı Tandoğan Meydanı'nda yapacağız.
Uzun süredir 4+4+4 tartışmasının yaratmış olduğu sonuçlardan kaynaklı belki parlamento tarihimizde ilk kez bir siyasi parti kendi grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda milletle yapacak. Bunun gerekçesini uzun uzun anlatmaya gerek yok.

 Sayın Başbakan dün AK Parti milletvekillerine çağrı yaparken, 'yurt dışına gidiyorum, Salı günü bunu halledin' demiştir. Doğrusu kamuoyunun takdirine sunmak istiyoruz. Grupta, mecliste elbette demokratik zemin içerisinde her türlü mücadelemiz devam edecek.

 Ama görünen o ki burada Sayın Meclis Başkanı bir irade koyamadı. Burada yapılacak bir tek eylem o da millete götürmektir. Salı günü bütün anneleri, eğitimle ilgili kaygı duyan bütün vatandaşlarımızı Tandoğan Meydanı'na bekliyoruz" diye konuştu.

 Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in konuyu zamana yaymak istediğini savunan Tekin, "Sayın Başbakan gereken talimatı verdi, gitti. Meclis Başkanı her ne kadar 'ben inceliyorum' demiş olsa da Sayın Başbakan dün çok net bir şekilde 'Salı günü Genel Kurul'da bu çıkacaktır' diye talimat verdi.

 Bu da şunu gösteriyor ki Sayın Meclis Başkanı'nın parlamentoda bir iradesi söz konusu değil" dedi.Genel Kurul'da da her türlü demokratik zeminde mücadele vereceklerini vurgulayan Tekin, "Görüşülemeyen maddeleri umut ediyorum ki en azından Meclis Başkanı bir irade ortaya koyar, o maddeleri Genel Kurul'da görüşme imkanımız olur.

 Sayın Meclis Başkanı'na gazeteci arkadaşlarımız 'tasarıyı incelediniz mi?' dediğinde, ifadesi aynen şuydu; 'bin sayfalık raporu çok kısa sürede incelemem söz konusu değil.' Aynı Meclis Başkanı'na soruyorum, bin sayfalık bir raporu 15 dakika içerisinde nasıl müzakere edip, geçildi? Sayın Meclis Başkanı, elinizi vicdanınıza koyun.

 Bütün bunları tüm Türk toplumunun görmesi gerekiyor. Bu çok önemli bir sorundur. Özellikle 74 milyonu ilgilendiren temel eğitim sorununun bir gece yarısı operasyonuyla oldubittiye getirilmesi söz konusu olamaz. CHP her türlü demokratik zeminde mücadeleye devam edecektir" şeklinde konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.