banner

Öğrencilerin sorgulanması Meclis gündeminde




MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilköğretim öğrencilerinin sorgulanmasını Meclis'e taşıdı. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 'Skandal doğru mu?' diye sordu.

Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Türkkan’ın önergesinde Bakan Avcı’ya yönettiği sorulardan bazılar şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı, buna göre müfettişlerin ilkokullarda öğretmeni sınıftan çıkardıktan sonra öğrencilere birtakım sorular sorarak yanıtlarını istedikleri doğru mu?, Bu sorular arasında “Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı?” “Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu” “Öğretmenleriniz anne ve babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?” gibi soruların yer aldığı doğru mu, başka ne gibi sorular soruluyor?, Bu sorular ne amaçla ve kim tarafından hazırlandı, ilköğretim okulu öğrencilerinden bu sorular karşılığında alınacak cevaplarla ne hedefleniyor?”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.