banner

Taklit edilen ÖSYS kitapçık kapağına suç duyurusu




ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) öncesi 2014-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kitapçık kapağını birebir taklit ederek deneme sınavında kullanan dershane sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, 23 Mart Pazar günü yapılacak YGS öncesi, 2 milyon aday ve ailelerinin hassas bir süreç içerisinde oldukları da göz önüne alınarak, sınavın güven ve huzur içinde geçmesi için gerekli her türlü tedbir alındı ve tüm organizasyon hazır hale getirildi.

Bu aşamada, 17 Mart'tan başlamak üzere sosyal medyada "2014-YGS'ye ait soru kitapçıkları" olduğu ileri sürülen çok sayıda "soru kitapçığı kapağı"na ait fotoğrafların paylaşıldığı görüldü.

Yapılan araştırmada, 2014-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kitapçık kapağının birebir taklit edilerek, bir özel dershanenin 17 Mart'ta yaptığı deneme sınavında, üzerinde bulunan yazıların neredeyse görülmeyecek biçimde hazırlandığı "öğrencilerinin sınava uyumu amacıyla ÖSYM kitapçık kapağı esas alınarak kendilerince hazırlandığı" ibaresiyle kullandığı tespit edildi. Söz konusu dershane sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yetkililer, ÖSYM'nin, gerçekleştireceği tüm sınavlarda olduğu gibi 2014-YGS'de de her türlü önlemin alındığını belirtti. Kimseye haksız kazanım sağlanmasına müsaade edilmeyeceğine dikkati çeken yetkililer, ÖSYM'nin, tüm Türkiye'de huzur ve güven içinde, hak ve adaleti tesis edecek biçimde gerçekleşmesini engelleyecek her türden girişimi en kısa sürede tespit ederek, etkisiz hale getirecek yetenekte olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin moral ve motivasyonunun korunması için başta medya kuruluşları olmak üzere herkesi daha duyarlı olmaya davet eden yetkililer, bu türden girişimlere ve asılsız haberlere adayların ve kamuoyunun itibar etmemesini bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.