banner

Dayakçı öğretmen görevden alındı




Kırıkkale'de bir öğrenciyi darp ettiği iddia edilen öğretmen görevinden alındı.
Gündoğdu Manas İlköğretim Okulu'nda ücretli olarak öğretmenlik yapan A.Ö., 6. sınıfta öğrenim gören O.Ç.G. ve aynı sırada oturduğu arkadaşı E.S.'yi ders esnasında konuştukları için darp etti. Öğretmeni tarafından darp edildiği iddia edilen O.Ç.G.'nin ailesinin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne ve Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen A.Ö.'yi görevden aldı.

Darp edilen oğlu için Kırıkkale Devlet Hastanesi'nden verilen 5 günlük rapor ve Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadenin fotokopisi ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan anne Rukiye G., 1 aylık bir ücretli öğretmenin çocuğunu darp etmesine bir anlam veremediğini söyledi. Rukiye G., "Göreve yeni başlayan bir öğretmen için böyle bir olayı aklıma hiç getiremiyorum. Oğlumun kolunda ve kafasında ezikler var. Hayretler içerisindeyim. Çocuğum derste konuşabilir ama dövmesi gerekmiyordu. Öğretmeni çocuğumu darp ettiği için kınıyorum. Hakkımızı her yerde arayacağız" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.