banner

Felçli kızın inanılmaz rekor denemesi!




Kanada'da 45 metre yükseklikte tekerlekli sandalye ile bungee jumping yapan felçli kız, dünya literatürüne girdi. 24 yaşındaki Christine Rougoor, destekçilerinin alkışları arasında o inanılmaz atlayışa imza attı.

Haberin videosu için tıklayın

Felçli kızın rekor denemesiKameranın kaydettiği o anlarda nefesler kesildi. Kanada'nın British Columbia şehrinde yaşayan Christine Rougoor (24), 2008 yılında Florida'da bisiklet kazası geçirdi. Uzun bir süre komada kalan Rougoor bacaklarını kullanamamaya başladı. 4 yıldır tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren macera tutkunu genç kız, yaşam sevincini hiç kaybetmedi. Arkadaşlarının teşvikiyle ekstrem sporlara başlayan genç bungee jumping yapmaya başladı. British Columbia şehrinde bir köprünün üzerinde tekerlekli sandalyesi ile getirilen genç kız arkadaşları tarafından önce havaya kaldırıldı sonra da 45 metreden tekerlekli sandalyesi ile boşluğa bırakıldı.

Rougoor, engelli olmasına rağmen nasıl bir heyecana imza attığını, kendisi gibi aynı durumdaki kişilerin evde oturup yatmak yerine yaşam sevincini eksiltmemesi gerektiğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.