banner

Hamzaçebi’den TBMM Başkanı’na: SANAL DEMOKRAT




CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili teklifi bugün TBMM genel Kurulu'na sevk eden Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e tepki göstererek, "Sayın Başkan bugün itibariyle akil adam konumunda olmayacağını, aciz adam konumunda olacağını kamuoyuna ilan etmiştir. Sayın Cemil Çiçek kendisini tartışmaya açmıştır. CHP açısından güvenilirliğini, itibarını kaybetmiştir" dedi.

hamzacebiHamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili yasa teklifini Genel Kurul'a sevk eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e tepki gösterdi. Hamzaçebi, teklife karşı yürüttükleri mücadelenin, Çiçek'in bugün ortaya koyduğu tutumla kendisi tarafından uygun bulunmadığının görüldüğünü belirterek, "Biz bugüne kadar Milli Eğitim Komisyonunda yaptığımız çalışmalarla CHP'nin görüşlerini milletimize ifade etmenin, onlara anlatmanın çabası içinde olduk. Amacımız demokratik bir şekilde bu teklifi tüm toplumda tartışmaya açmaktı" dedi.
Ancak TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'nın 11 Mart'taki kavgalı toplantıdaki 10 yıllık AK Parti tarihinde görülmemiş şeklide militanca bir tavır sergilediğini savunan Hamzaçebi, Avcı'nın "AKP militanlını içselleştirdiğini" söyledi.
Meclis Başkanını görev davet ettiklerini ancak Çiçek'in, iddialara yanıt vermesi için Komisyon Başkanı Avcı'ya bir yazı gönderdiğini ve 'gereğini yapmasını' istediğini belirten Hamzaçebi, "Kurda kuzuyu emanet etmiştir. Biz durumu kendisine şikayet ediyoruz, Komisyon Başkanını şikayet ediyoruz; o da bizim şikayetimizi Komisyon Başkanına havale ediyor" görüşünü yineledi.

"SANAL DEMOKRAT"
Meclis Başkanı Çiçek'in bugüne kadar demokrat sıfatı ile anılan bir kişi olduğunu belirten Çiçek, ancak bu demokratlığın sınanmamış bir demokratlık olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Meclis Başkanı bugün sınanmış ve sanal demokrat oldukları ortaya çıkmıştır. Hem Komisyon Başkanı hem Meclis Başkanı sanal demokrattır" dedi.
Çiçek'in, 'AKP sıkıştığında koşan, arabanın yürümesini sağlayan bir stepne konumunda' olduğunu savunan Hamzaçebi, "Sayın Cemil Çiçek kendisini tartışmaya açmıştır. CHP açısından güvenilirliğini, itibarını kaybetmiştir. Sayın Cemil Çiçek bugüne kadar göstermiş olduğu tutumda, gerçekte bugünkü tutumunun işaretlerini vermiştir. Biz Komisyon Başkanının ilk günkü tutumundan farklı bir tutum beklemiyoruz ama Meclis Başkanından akil adam tutumu beklemiştik. Ancak Sayın Başkan bugün itibariyle akil adam konumunda olmayacağını, aciz adam konumunda olacağını kamuoyuna ilan etmiştir" diye konuştu.
Çiçek'in açıklamalarında, 'İçtüzüğe bakarım, açıklayıcı hüküm yok ise eski uygulamalara bakarım' dediğini belirten Hamzaçebi, "Eski uygulamalara bakıldığında 4 kez Meclis Başkanın benzer ihtilaflarda tasarı veya teklifi komisyona iade ettiğini gösterir. Meclis Başkanı onlar 35. maddeye göre iade edildi, 29'a göre iade edilen yok' diyor. Sayın Çiçek, Bülent Arınç bu uygulamayı ilk kez yaparken acaba önceki uygulamalara mı baktı? Sizin böyle bir inisiyatifiniz yok mu? Siz eski uygulamalar olmadan kendi hareket planınızı tayin edemez misiniz?" dedi.
Hamzaçebi, Salı günü grup toplantısını Tandoğan meydanında milletle yapacaklarını belirterek, tüm anne babaları, bu hükümetin bu ülkeyi geri götürmeye yönelik bu teklife karşı çıkmak için Salı günü 13.30'da Tandoğan'a beklediklerini söyledi. Teklifin görüşüleceği Genel Kurul'daki tavırlarının nasıl olacağının sorulması üzerine de Hamzaçebi, "İçtüzüğün bize verdiği hakları kullanarak demokratik bir mücadele sürdüreceğiz. Konu sadece CHP'nin değil milletin meselesidir" dedi.
Bir gazetecinin, 'Radikal bir eylem bekleyebilir miyiz?' sorusuna ile Hamzaçebi, "Biz demokratik bir mücadele vereceğiz. AKP'nin komisyonda yaptığı o hukuksuzluklar örnek olacak eylemler değildir" karşılığını verdi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin 'Çiçek teklifi iade etmezse Danışma Kurulu toplantılarına katılmayacağı' yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Dünkü açıklamaları dinleyince ben dünkü toplantıya katılmadım, bir vekilimizi gönderdim. Bundan sonra da devam edecektir" dedi.
Yeni terörle mücadele stratejisi kapsamında, PKK terör örgütünün ve Öcalan muhatap alınmadan siyasi muhataplarla görüşüleceğine yönelik haberlerin sorulması üzerine ise Hamzaçebi, "Sayın Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki açıklamalarına ben güvenmiyorum. Yıllarca milletten saklayarak Oslo'da terör örgütü ile müzakere yürütmüştür. Bu politikadan seçim nedeniyle vazgeçmiştir. MİT iç politikaya alet edilmiştir. 'Biz bir daha PKK ile görüşmeyeceğiz' açıklamasını ihtiyatla karşılıyorum. Her an yeni bir müzakerenin
kapısını açabilir. 'Silahların bırakılması karşılığında PKK ile görüşürüz' şeklinde açık kapı bırakılması da görüşüleceğini gösteriyor" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.