banner

YGS’de açıklanmayan sorular internete düştü




YGS’nin dün sona ermesinin ardından ÖSYM 32 soruyu açıkladı. Ama adaylar akıllarında kalanları internette paylaştı. ÖSYM ‘Gizli soruları yayınlamak suç’ dedi

ÖSYM’nin dün gerçekleştirdiği ve 2 milyonu aşkın öğrencinin girdiği YGS’de soruların ilk kez açıklanmaması kararı alınırken adaylar twitter üzerinden aklında kalan soruları paylaştı. “YGS soruları” başlıklı açılan hesaplardan ve #ygssoruları başlıklı açılan hastag ile soruların paylaşılması çağrısında bulunuldu. Adaylardan akıllarında kalan soruların duyurulması istendi. Birçok aday aklında kalan bazı soruları tam metin olmasa da buradan paylaştı. Yapılan yasal düzenlemeyle sınav sorularını açıklama zorunluluğu ortadan kaldırılan ÖSYM, YGS sonrası aldığı karar uyarınca soruların sadece yüzde 20’sini yani 32’sini açıklama kararı almıştı.

Enes’in yolculuğu

Twitter’da adayların en fazla konuştuğu ve eleştirdiği soru ise Enes isimli çocuğun, zaman makinesiyle Osmanlı dönemine yaptığı yolculuk oldu. Binlerce aday, “Bu nasıl bir hayal gücüdür”, “Neymiş efendim zaman makinesi yapmış da Osmanlı’ya gitmiş böyle soru mu olur”, “Madem yaptın makineyi ne işin var Osmanlı’da...” gibi yüzlerce tweet paylaşıldı. Adayların birçoğu uzun Türkçe sorusu paragraflarında da şikâyet etti. Geçen yıl sınavdan sonraki 8. günde sonuçları açıklayan ÖSYM yeni bir sürprize daha hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre sınavlar 8 günden de önce açıklanacak. Bu hafta içinde sınav sonuçlarının açıklanarak sürpriz yapılması da hedefleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.