banner

Arjantin’de öğretmenler 4 gündür grevde




Arjantin’de artan enflasyon nedeniyle maaşlarına zam talep eden öğretmenlerin grevi 4'üncü haftasına girerken, hükümet, öğretmenlerin işbaşı yapmasını istedi.

Arjantin Devlet Başkanlığından üst düzey yetkili Jorge Capitanich, 22 Mart’ta çıkan mahkeme kararının, öğretmenlerin, Buenos Aires yönetimiyle maaş artışı konusunda müzakere ederken görevlerinin başında olmalarını gerektirdiğini açıkladı.

Jorge Capitanich, televizyonda yayımlanan basın toplantısında, ‘’öğretmenlerin mahkeme kararına uymak zorunda olduklarını, aksi takdirde gözden düşeceklerini’’ söyledi.

Buenos Aires'de öğretmenler, okulların açılma tarihi olan 5 Mart’tan önce maaşlarına yıllık enflasyon göz önünde bulundurularak en az yüzde 35 oranında zam yapılması talebiyle greve çıkmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.