banner

ÖSYM o aday için: Gençlik heyecanı ile ileri sürülen…




ÖSYM, basında yer alan "YGS'de 463 puan aldı 2 günde sıfırlandı" haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ÖSYM, YGS’de 463 puan aldığını ve iki gün sonra adlığı puanın sıfırlandığını iddia eden adayla ilgili açıklama yaptı. ÖSYM’den yapılan açıklamada "YGS'de 463 puan aldı 2 günde sıfırlandı", "YGS Puanı Sıfırlandı" ve benzeri başlıklarla haber yapılmaya çalışılan iddianın tamamen asılsız ve uydurma olduğu belirtildi. Yazılı açıklamada, ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yer alan sonuçların, sonuç açıklandıktan sonra asla değiştirilemez nitelikte olup her bir adayın sonuç açıklama sistemine hangi IP adresinden, hangi saniyede eriştiğinin bilgilerinin sistemde kaydedildiği ve bu kayıtların da değiştirilemez ve silinemez biçimde saklandığı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu adayın, kendi sonuç belgesinde tahrifat yaptığı, basının da bu türden "gençlik heyecanı ile ileri sürülen iddiaları" öncelikle ÖSYM Sonuç Doğrulama Sisteminden (https://sonuc.osym.gov.tr), adayın elindeki belgenin altındaki  Belge Doğrulama Kodu ile teyid etmesi, ÖSYM'den bilgi edinmesi beklendiği belirtildi. Sahte belgenin incelenmesinden; uydurulmuş bir barkod kullanıldığı, puanların ondalık kısmının üç haneli olduğu (resmi sonuç belgelerimizde bu kısım beş hanelidir) ve standart sonuç belgesi tablo ve formatının çok dışında olduğunun açıkça görüldüğü ifade edildi.

ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Bu türden asılsız iddialar ile tüm adaylarımızı ve kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı olmadığı gibi bu girişimlerle kuruma zarar veren ve adaylarımız nezdinde yanlış intibalara yol açan kişi ve kuruluşlar hakkında da yasal işlem başlatılmıştır. ÖSYM'nin soru hazırlamadan sonuç açıklamaya kadar olan tüm sınav süreçleri en az iki farklı koldan izlenmekte, teyid edilmekte ve tüm işlem kayıtları (logları) tutulmaktadır. Bu nedenle, adayların ve kamuoyunun bu yöndeki asılsız iddialara itibar etmemeleri bir kez daha önemle hatırlatılır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.