banner

Bülent Arınç dindar nesil konusunda ne dedi?




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Devletin, Müslüman dindar yetiştirmek gibi bir görevi yok” dedi.
bulent_arincÇankaya Üniversitesi öğrencileriyle Başbakanlık’ta bir araya gelen Arınç, “Devletin dindar nesil yetiştirme gibi bir rolü olmalı mı?” sorusunu soran öğrenciye, “Bu sorunun cevabını Tayyip Bey duymasa daha iyi olur değil mi? Soruyu 19.00’dan sonra sorsaydın, o Güney Kore’ye gitmiş olurdu ben de rahatlıkla konuşurdum” diye espri yaptı. Demokratik bir eğitim sistemi yaratmanın hükümetlerin görevlerinden olduğunu ifade eden Arınç, Erdoğan’ın “dindar nesil” demekten kastının “inançlı nesil yetiştirmek” olduğunu düşündüğünü söyledi. Arınç, şöyle devam etti: “Ben dindarlığı samimiyet anlamında söylüyorum. Bir insan inanıyorsa, o inancını yerine getirmesi, onu yaşaması dindarlığıdır. Toplulumuzda da herkes inandığını söyler. Bunu söylemek zorunda da değil. Ama inançlı bir gençliğin ülkesine, vatanına, kendi ailesine, kendisine daha faydalı birtakım argümanlarla desteklenmesi bir amaç olabilir. Sayın Başbakan bu konuda samimidir ve bence de masumdur.”
(Hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.