banner

Öğrenciler AB'yi e-kitaptan öğrenecek




Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ''Dijital Avrupa Birliği: Türkçe e-kitap'' projesi kamuoyuna tanıtıldı.

Öğrenciler AB'yi e-kitaptan öğrenecekİstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü Enerji Müzesi'ndeki sinema salonunda ''Dijital Avrupa Birliği: Lise ve ilköğretim öğrencileri için Türkçe e-kitap'' projesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, birkaç bileşeni olan projenin, Bilgi Üniversitesi'nin birikimleriyle Türkiye'nin Avrupa Birliği gibi temel hedeflerinden birini konu aldığını söyledi.

Müdürlük olarak projede seve seve görev aldıklarını belirten Yıldız, ''Proje bize teklif edildiği zaman hiç tereddüt etmeksizin hemen havada kaptık. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda reform niteliğinde özellikle müfredat geliştirme süreciyle başlayan, FATİH projesi ile taçlanan ve tartışmaya değer bulduğumuz, 4 4 4 sistemiyle yeni bir döneme giriyor. Dolayısıyla bu kadar ortak bileşen üzerinde böyle bir projenin hayata geçmiş olması bizim açımızdan çok önemli'' diye konuştu.

Yıldız, çalışmanın FATİH projesinin içeriğini zenginleştireceğini kaydederek, ''Bu çalışmanın, bu projenin güzelliğiyle bu bileşenleri bir araya getirerek iyi bir eğitim çıtası ortaya koyacak inşallah ve biz de bakanlığımızla bu sonuçları birlikte ortaya koymuş olacağız'' dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver de üniversite olarak hem sosyal sorumluluk, hem de uluslararası işbirliği alanında ellerinden geldiği kadar aktif olmaya çalıştıklarını anlattı.

Söz konusu projenin hem eğitimle ilgili yönü, hem de eğitmenler ve üniversitenin işbirliği boyutuyla başarılı projelere bir örnek olarak gösterebilecek nitelikte olduğunu vurgulayan Sanver, ''Dönemsel bunalımların ötesini görebilmek, bir barış ve birlikte yaşama hedefi olarak AB'nin gerçek değerlerini ortaya çıkarmak, orta vadede bize yol gösterecek olan düşünsel harita olarak ortaya çıkmış bulunuyor. Avrupa Komisyonu bu tür projeleri destekleyerek, hem çalışmalarımıza hayatiyet kazandırıyor, hem de toplumdaki olumsuz yargıların önüne geçmek konusunda önemli bir rol oynuyor'' dedi.

Üniversitenin Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya da projeye ilişkin yaptığı sunumda, e-kitap çalışmalarının 1 Ocak 2012 tarihinde başladığını ve 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Kaya, ''Hazırlık, pilot uygulama ve final konferansı'' olmak üzere 3 aşamadan meydana gelen çalışmalarının henüz ilk safhasında bulundukları kaydederek, bugünden itibaren akademisyenler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlarla yapacakları toplantılarda dersin içeriğini oluşturacaklarını ifade etti.

Pilot uygulamayı da 15 öğretmen ve 150 öğrenciyle yapacaklarını belirten Kaya, alınan geri dönüşlere göre projenin yeniden gözden geçirileceğini, sonuçların da final konferansıyla tüm kamuoyuna duyurulacağını anlattı.

E-kitap ders içeriğini İstanbul Bilgi Üniversitesi yayınlarının ''Avrupa Birliğine Giriş, Tarih, Kurumlar ve Politikalar'' adlı kitabı sadeleştirerek oluşturacaklarını belirten Kaya, ''Amacımız gençlerin, AB süreçlerine daha iyi katılımına katkıda bulunmak. İnsan hakları ve demokrasi yoluyla AB'ye yönelik ön yargıların oluşmamasına katkıda bulunmak, AB ile ilgili olarak ilkokul ve lise düzeylerine yönelik bir kaynak kitap hazırlamak.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.