banner

Pearson English, dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu ile ortak oldu




Dünyanın en büyük eğitim şirketi Pearson’ın yeni kurulan iş birimi Pearson English dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı olan busuu ile büyük ortaklığını bugün açıkladı.

Pearson English, dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu ile ortak oldu. İki şirket, dünyanın her yerindeki İngilizce öğrenenlerin dil öğrenme seviyelerini belirleyebilme biçimini değiştirmek için güçlerini birleştiriyor.

Ortaklık, busuu’nun dil öğrenen 40 milyon üyesinin, yeni uygun fiyatlı online test Pearson English gSET’in lansmanı vasıtasıyla kendilerini test etmelerini sağlayacak. Pearson English’in Küresel İngilizce Ölçeği’ne dayalı test, global olarak tutarlı bir sayısal ölçek kullanılarak dil öğrenenlerin ilk kez mevcut İngilizce seviyelerini süregiden bir şekilde kolaylıkla ölçmesini sağlıyor.

Pearson English Başkanı Bhav Singh ortaklıkla ilgili şöyle dedi: “Pearson English gSET, dil öğrenim dünyası için gerçekten büyük değişimlere neden olacak ve öğrenim değerlendirmesini demokratikleştirmemizi sağlayacak böylece bu daha fazla akademik elitlerin muhafazasında olmayacak. Bugünün dünyasında, tüketici deneyimini süper hale getirmeliyiz – müşterilerimizi hayran bırakmak için değişiklikler yapma ve yeni yollar icat etme konusunda yoğun yatırımlar yapıyoruz ve dil potansiyellerine ulaşmaları için onları güçlendiriyoruz.”

busuu CEO’su ve Kurucu Ortağı Bernhard Niesner ise şöyle devam etti: “Dünyanın her yerindeki dil öğrencilerimiz arasında İngilizce dil yeterliliğini ölçmenin daha etkin bir yolunu sunmak bizim çok istediğimiz bir şeydi ve Pearson English tarafından bu yeni online testin lansman ortağı seçildiğimiz için çok mutluyuz. Pearson English gSET, öğrencilerimize kendilerini yönetebilecekleri etkili bir test sağlıyor ve İngilizce öğrenme yolculuklarında düzenli somut bir ilerleme görmelerine imkan veriyor.”

Pearson English gSET, Pearson English’in Küresel İngilizce Ölçeği üzerinden ölçülür – bu, İngilizce dil yeterliliğinin ölçülmesi için gerçekçi bir global sayısal standarttır ve piyasadaki mevcut benzerlerinden çok daha anlaşılabilir ve detaylıdır. Pearson English gSET 2014 yazından itibaren kullanılabilecek ve busuu’nun ödeme yapan abonelerine ücretsiz; ücretsiz üyelerine de sembolik bir ücret karşılığında olacak.

busuu, dünyada testi ilk kullanacak şirket olacak ve dört aylık lansman döneminin parçası olarak ayrıcalıklı erişime sahip olacak. Pearson English gSET, konuşma, dinleme, okuma ve yazma olmak üzere öğrenmenin dört boyutuna dayalı bir Küresel İngilizce Ölçeği skoru sağlayacak ve öğrencileri ölçmek için standart olarak tüm busuu kurslarına tamamen entegre edilecek.

Pearson English’in busuu ile ortaklığı, şirketin her yaştan ve yetenekten öğrenenler için ‘yaşam boyu öğretmen’ olma iddiasını yerine getirmek üzere aracılık yaptığı bir dizi temel girişimin sonuncusudur. Pearson English, Wall Street English, olağanüstü rekabetçi dil öğrenim pazarında liderlik pozisyonunu sağlamlaştırmak ve geliştirmek için GlobalEnglish ve ELT’nin içinde bulunduğu mevcut işletmelerini tek çatı altında toplamanın yanı sıra Voxy ve Grupo Multi ile anlaşmalara yatırım yapmaktadır.

busuu'nun dünya çapında 40 milyonun üzerinde kullanıcısı var

busuu, dünya çapında 40 milyonun üzerinde kullanıcısıyla en büyük dil öğrenme sosyal ağıdır. busuu, 12 dilde görüntülü ve sesli kursa ücretsiz ve ücretli erişim sunmaktadır: İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Rusça, Lehçe, Arapça, Japonca, Çince, İngilizce ve Türkçe.

Üyeler toplulukta ana dilini konuşan kişiler ile video-sohbet uygulaması ve eşler arası metin düzeltmeleri yoluyla doğrudan etkileşimle dil becerilerini geliştirebilirler. Sonuç olarak, her busuu.com kullanıcısı hem bir yabancı dil ‘öğrencisi’ hem de kendi anadillerinde bir ‘öğretmen’ oluyorlar.

Bernhard Niesner ve AdrianHilti, busuu’yu 2008 yılında Madrid’de kurdu. 2008 yılı, UNESCO Uluslararası Diller Projesi yılı oldu. Web sitesi, 2009’da AlwaysOnGlobal 250, 2009’da Avrupa Komüsyonu’ndan Lisan Etiketi, 2010’da CeBIT Inovasyon ödülü, 2010’da Avrupa RedHerring ödülü ve 2011’de EuropasTechCrunch ‘En iyi eğitim başlangıcı’ ve 2014’te BETT EdTech Innovator ödülü gibi ödüller kazandı.

Şirket, ismini Kamerun'un busuu dilinden almıştır. 1980’lerde yapılan etnolojik çalışmalara göre, dünyada busuu dilini yalnızca 8 kişi konuşmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.