banner

Ehliyet için parmak izi belgesi hazirana kadar verilebilecek




Ehliyet kurslarına kayıt sırasında istenen "parmak izi" belgesi, emniyet müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle haziran kayıt dönemi son olmak kaydıyla teorik sınavın onay tarihine kadar kurslara teslim edilebilecek.

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin 4 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Değişiklikle sürücü adaylarına ehliyet kurslarına kayıt olmaları sırasında "parmak izi" alındığına dair belgeyi beyan etme zorunluluğu getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ehliyet kurslarına kayıt yaptırmak isteyenlerin ilçe emniyet müdürlüklerinden alacakları "parmak izi" belgesinin kurslara teslim edilme süresine ilişkin yeni bir yazı yayımlandı. Düzenleme, sürücü kurslarının üye oldukları dernekler, vatandaşlar, valilikler ve Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen bilgiler göz önünde bulundurularak yapıldı. 

Düzenlemeyle mağduriyetler giderilecek

MEB'in ilgili düzenlemeyi, emniyet müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle parmak izi veremeyen ve kurslara kayıt yaptıramayan vatandaşlar ile kontenjan dolduramadıkları için dönem açamayan sürücü kurslarının mağduriyetinin giderilmesi ve gereken altyapı çalışmalarının tamamlanabilmesi için düzenleme yaptığı belirtildi. 

Yazıda, parmak izi almaya ilişkin alt yapının yeterli olmamasından dolayı emniyet müdürlüklerinde aşırı yoğunluğun oluştuğu, vatandaşların kaydının yapılamadığı için mağduriyetlerin yaşandığı, bu sebepten sürücü kurslarının dönem açamadıkları ve kontenjanlarını dolduramadıkları anlatıldı.

Vatandaşların ve sürücü kurslarının mağduriyetini önlemek amacıyla kayıt esnasında verilen parmak izinin alındığına dair belgenin, 2014 yılı mart, nisan, mayıs ve haziran dönemleri için teorik eğitim sınavı onay tarihine kadar özel motorlu taşıtlar sürücü kursu müdürlüklerince alınarak Özel MTSK Modülüne girmelerinin sağlanmasının ve gereğinin buna göre yapılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Emniyet müdürlüklerinde oluşması muhtemel yığılmaların önüne geçmek için yapılan düzenleme, haziran ayından sonraki kayıt dönemlerini kapsamayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.