banner

Bakanlıktan obezite denetimi için eğitim




Sağlık Bakanlığı, obeziteyle mücadele kapsamında okullardaki denetimleri artırmak için denetçilere yönelik eğitim programı başlattı. Buna gören Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 81 ildeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde obezite denetimi yapacak personele uzmanlar tarafından eğitim verilecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iki bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında 81 il halk sağlığı denetim ekibinde görevli personele iki gün boyunca "Beslenme Dostu Okul Programı Denetçilerin Eğitimi" düzenlenecek.

Programda, "Beslenme dostu okul programı uygulama kılavuzu", "Güncel denetim formu", "Denetim süreci", "Denetçi davranışları", "İletişim", "Okul çağı çocuklarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite" konularında bilgilendirme yapılacak.

Eğitimler, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile Hacettepe ve Gazi Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyeleri tarafından verilecek.

İstek okuldan, denetim Bakanlıktan

Sağlık Bakanlığı, "sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama teşvik etme" hedefiyle özellikle çocukluk çağı obeziteye karşı önlemler almaya çalışıyor. Bu kapsamda, okullarda obezite denetimi yapabilmesi için okul yöneticilerinin il halk sağlık müdürlüklerinden istekte bulunması gerekiyor.

İsteğin ardından, iki bakanlık yetkililerinden oluşan heyetin, Beslenme Dostu Okul Denetleme Formunda yer alan 40 kritere göre yaptığı denetim sonunda uygun bulunan okullar "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" ile ödüllendiriliyor.

2010'da hayata geçirilen "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.