banner

Yetişkinlerin hayat boyu öğrenmeye katılımları araştırılacak




Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Türkiye'de yetişkinlerin hayat boyu öğrenmeye katılımlarının neden istenilen seviyede olmadığı konusunda 4 bin kişi üzerinde bir araştırma yapılacağını bildirdi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından "Yetişkin Öğrenme Projesi" kapsamında Antalya'nın Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen "Yetişkin Eğitiminin Önemi Seminerleri", başladı.

Yaklaşık iki hafta boyunca 4 grup halinde devam edecek seminerlerde 54 ilden bin 200 yaygın eğitim kurumu yöneticisine, "Yetişkin eğitimi nedir, hayat boyu öğrenme, yetişkin eğitimi yönetimi ve temel beceriler" konularında bilgi verilecek.

Yetişkinlerin hayat boyu öğrenmeye katılımları

Biçerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yetişkin Eğitimi Projesi"nin bir Avrupa Birliği projesi olduğunu, bu kapsamda yaptıkları eğitim serisini Antalya'da gerçekleştireceklerini söyledi.

Seminere Türkiye'deki Hayat Boyu Öğrenme'den sorumlu il milli eğitim müdür yardımcıları, halk eğitim ve meslek eğitim merkezi müdür ve yöneticilerinin katılacağını anlatan Biçerli, projenin yaklaşık 1,5 yıldır sürdüğünü kaydetti.

Yetişkin Eğitimi Projesi'nin birkaç önemli çıtası olacağını dile getiren Biçerli, şöyle konuştu:

"Birincisi, Türkiye'de yetişkinlerin hayat boyu öğrenmeye katılımları neden istenilen seviyede değil, bununla ilgili 4 bin kişi üzerinde bir araştırma yapılacak. Bu gerçekten önemli. Bize, bundan sonraki dönemlerde yol gösterici olacağını düşünüyorum. İkincisi, 81 ilde en az 8 bin 100 kişi planlanmıştı ama şimdiden bu sayıyı geçtik. Zannedersem 10 bine ulaştı. Kişilere aile içi iletişim ve güvenli internet eğitimi veriliyor."

"Türkiye'de aile içi iletişimde hakikaten ciddi sorunlar yaşıyoruz" diyen Biçerli, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu tarz seminerlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnternet güvenliği de aynı derecede önemli. Yine projenin bir başka önemli çıktısı, hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık yaratmak. Bunun için de bir kısa film yarışması düzenledik. Zannediyorum çok yakında birinci, ikinci, üçüncü belli olacak. Jüri, değerlendirmeyi yapıyor."

Projenin en önemli aktivitelerinden birinin kendilerini kurum yöneticileriyle bir araya getiren toplantılar olduğuna işaret eden Biçerli, bu sayede çeşitli birimlere aktarmak istedikleri şeyleri anlattıklarını söyledi.

Biçerli, hem yöneticilerle iletişim sağlamak hem de Türkiye'de geniş bir ağ gibi ülkeyi saran hayat boyu öğrenme kurumları arasında icraat ve uygulama birliğini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.